• FOTO’S: Vrouwen SEH winnen na spannende pot van HMC

  10 feb 2024
 • Zaterdag 10 februari. Het carnavalsweekend zorgt ervoor dat er dit keer maar weinig wedstrijden te zien zijn op sportpark ‘De Eeuwlanden’. Qua weersomstandigheden is dat simpelweg jammer: het waait amper, het is droog en de temperatuur is voor halverwege de winter uitstekend te noemen. Ook voor de nodige toeschouwers.

  Om half drie wordt er nog wel afgetrapt bij het duel tussen de dames van SEH en HMC, de Hattemse combinatieploeg. Vorig seizoen was dat dé concurrent in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse. Een niveau hoger is het voorafgaand deze speelronde een wedstrijd tussen de nummers vier en acht. Op papier zou een overwinning haalbaar moeten zijn voor de dames uit Heerde. Toch?

  Snelle voorsprong
  Binnen zeven minuten staat het ook al 2-0. Tweemaal is Mandy Hegen de gevierde dame. Bij de eerste treffer schiet ze een rebound in, die via de paal en een verdediger in het net gaat. De tweede is een mooi schot over de keepster van HMC.

  Maar de Hattemers maken al snel duidelijk dat ze niet voor niks naar Heerde zijn gekomen. Ze vechten terug. Al snel ploft er een schot op de bovenkant van de lat, boven doelvrouw Marit Pool. Na 25 minuten spelen wordt het wel 2-1. Na een overtreding van Naomi Holtman wordt een penalty prima binnengeschoten.

  SEH kreeg de grotere kansen in het verdere verloop van de eerste helft, zonder nog vaker te scoren. En HMC had op slag van rust wellicht nog een strafschop kunnen krijgen, maar scheidsrechter Haverkamp wuifde het gedecideerd weg.

  Al snel in de tweede helft kon de thuisploeg van trainer Martin Borreman andermaal juichen. Goed voorbereidend werk van Sanne Grolleman en spits Merel Beekman maakt het af: 3-1. Maar die marge van twee was vijf minuten later alweer kleiner. Een voorzet van rechts werd ingeschoten door HMC, 3-2.

  Spannende slotfase
  Een spannend laatste half uur volgde. En uiteindelijk werd het toch ook gelijk. Een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied vloog in één keer binnen, waardoor het na 74 minuten spelen 3-3 was. HMC wilde doordrukken en ging op jacht naar de voorsprong. Een schot ging, al dan niet via keepster Pool, tegen de lat. Was een gelijkspel het maximaal haalbare voor de dames van SEH?

  Nee. Aanvalster Fleur Diender werd in minuut 88 diepgestuurd, omspeelde een verdediger en schoot via de binnenkant van de paal binnen: 4-3! Een schitterende ontlading volgde, maar er was nog wel een paar minuten te spelen. Daarin gebeurde eigenlijk niets meer, waardoor SEH drie punten kon bijschrijven.

  Door de overwinning verstevigen de vrouwen van SEH de vierde plek op de ranglijst in de vierde klasse. Een prima resultaat!

  Foto: Barend de Ruiter. Check het album voor nog veel meer gemaakte foto's van Barend de Ruiter tijdens deze wedstrijd.