• Voetballen kan voor iedereen weer in de avond

  14 jan 2022
 • Voor onder meer de sport in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Dat heeft het kabinet deze vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het heeft ook gevolgen voor de activiteiten bij SEH.

  De maatregelen hieronder gelden vanaf zaterdag 15 januari en in ieder geval tot dinsdag 25 januari. Dan besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

  Het belangrijkste: Sporten (alsmede kunst- en cultuurbeoefening) binnen en buiten is weer mogelijk. Publiek is daarbij nog niet toegestaan. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer en zijn ook toegestaan. Er is dus meer ruimte, op ieder moment van de dag. Alleen zonder publiek.

  Het betekent dus dat er geen beperkingen meer zijn in groepsgrootte of bijvoorbeeld de eindtijd van 17.00 of 20.00 uur ‘s avonds. Het gebruikelijke trainingsschema bij SEH is daarmee vanaf maandag weer van toepassing. 

   

  Hieronder nog even puntsgewijs de regels voor sporten, ingaande op 15 januari:
  * Voor binnen- en buitensportlocaties geldt: alleen wedstrijden en trainingen onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan. Onderlinge potjes mogen dus wél.
  * De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens wedstrijden en trainingen.
  * Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  * Sportkantines mogen alleen open voor afhaal. Hier is geen coronatoegangsbewijs voor nodig. Waarschijnlijk wordt bij SEH gewacht met deze mogelijkheid tot na 25 januari.
  * In de kleedkamer dient een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder. Dit geldt verder bij binnen-faciliteiten op buitensportlocaties, zoals ook sportkantines.
  * Voor sporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van de binnen-faciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers, douches en toiletten is een coronatoegangsbewijs verplicht. We verwachten van trainers/leiders dat, indien nodig, zij hun spelers (m/v) hierop controleren. Voor vrijwilligers of mensen die er beroepsmatig moeten zijn geldt een uitzondering. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
  * Publiek is niet toegestaan bij sport. Alleen mensen die noodzakelijk zijn vanuit hun functie zijn welkom.
  * Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt verder geadviseerd een mondkapje te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten.

   

  Het is nog onduidelijk wanneer er weer om 'het echie' gevoetbald kan worden. De KNVB heeft in ieder geval besloten dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari komen te vervallen vanwege de coronamaatregelen. Wedstrijden spelen tegen andere teams is dus nog niet toegestaan. De KNVB brengt nu de scenario’s voor het vervolg van de competities verder in kaart en komt hier na het volgende meetmoment van het kabinet op terug. Dit staat nu gepland op 25 januari. De bond hoopt nog altijd op het hervatten van de competities eind januari (29/30-01) of begin februari (5/6-02), staat in een reactie. Met name voor de leden die de laatste tijd niet of nauwelijks hebben getraind is het daarom raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie!

  Dit is een eerste, snelle bericht naar aanleiding van de persconferentie. Dit omdat het vrijdagavond is en de maatregelen dus morgen (zaterdag) al ingaan. De komende dagen zal er nog wel meer bekend worden over de precieze uitwerking van de maatregelen bij SEH. Houd deze website dus in de gaten voor nieuws of updates.

  We vragen wel vast iedereen op en rond het sportpark van SEH de regels op te volgen, om problemen met de naleving van de richtlijnen te voorkomen. Houd daarbij ook de basisregels in acht! Alvast bedankt voor ieders begrip.

  Lees hier het laatste nieuws rondom corona van de KNVB. Of hier de antwoorden op veelgestelde vragen van NOC*NSF (zeer relevant en doorgaans snel bijgewerkt!).

  Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.