• De KNVB heeft vandaag de competitie-indelingen voor de teams die uitkomen in categorie A bekendgemaakt. Dat betekent dat onder meer SEH 1 nu weet wie de tegenstanders zullen zijn in het nieuwe seizoen. Op papier is het een prachtige, maar ook pittige indeling!

  Zoals bekend is het eerste elftal gepromoveerd. Dankzij sterke optredens in de nacompetitie zal er in het seizoen 2024-2025 gespeeld worden in de derde klasse. In de 3e klasse M, om precies te zijn. Een competitie met veel teams die zijn gehuisvest op de Veluwe of de directe omgeving daarvan.

  Ook zijn er verschillende derby’s. Zo zijn de buren van vv Heerde in dezelfde competitie ingedeeld. Waar SEH is gepromoveerd, daar zijn zij gedegradeerd. Sinds de overstap van Heerde naar zaterdag is er al een paar keer tegen elkaar gespeeld (competitie, beker en oefen), met telkens heel veel publieke belangstelling. Epe en AGOVV (Apeldoorn) zaten in dezelfde tweede klasse als Heerde en zijn ook gedegradeerd. De competitiewedstrijden tegen Epe 1 zijn ‘nieuw’, aangezien die ploeg pas sinds enkele jaren op zaterdag voetbalt.

  Ook ploegen als Hattem, Owios (Oldebroek) en Vios Vaassen komen natuurlijk uit de omgeving en zijn bekend. Als het niet als opponent voor de competitie was, dan wel voor beker- of oefenduels. Die ploegen waren vorig jaar allemaal al derdeklasser. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Zwart Wit ‘63 (Harderwijk) en Swift ‘64 (Swifterbant). Ook zijn bepaald geen onbekende tegenstanders voor SEH, gezien het verleden. Owios, Zwart Wit en Swift speelden overigens ook allemaal nacompetitie voor promotie, maar zonder succes.

  Apeldoorn en omgeving
  De wat meer onbekende tegenstanders komen wellicht uit Apeldoorn en omgeving.
  Robur et Velocitas speelde vorig seizoen nog op de zondag in de derde klasse en werd daarin tweede, Groen Wit ‘62 maakte een jaar eerder de overstap van wedstrijddag en speelde afgelopen seizoen in een andere derde klasse. Ook Be Quick Zutphen zat in die competitie en eindigde op de tweede plek. In de strijd om promotie werd er in de nacompetitie verloren van Heerde.

  Ook tegen SP Teuge is door SEH in het verleden regelmatig gevoetbald. Die ploeg werd vorig seizoen kampioen in een andere vierde klasse. SV Twello speelt ook nog maar een paar jaar op de zaterdag en zat vorig jaar in de competitie met onder meer Groen Wit ‘62 en Be Quick Zutphen.

  Een competitie dus met veertien ploegen, in de derde klasse. Met ook de nodige ploegen die hun thuiswedstrijden bijvoorbeeld om 15.00 uur aanvangen. Zie de afbeelding voor de volledige indeling. Als het goed is zijn de versterkte degradatieregelingen verleden tijd. Een prachtige indeling, met veel derby’s en regionaal bekende ploegen voor SEH. De penningmeester zal blij zijn, want de nodige toeschouwers zullen sportpark De Eeuwlanden komend seizoen weer aandoen!

  De competitie start op zaterdag 21 september. Het programma voor de competitie volgt pas rond 10 augustus. De bekerindeling en het daarbij behorende wedstrijdprogramma is daarvoor wel bekend, op 26 en 27 juli. Klik hier voor alle belangrijke data, ook voor teams uitkomend in categorie B.