• Het begin van het nieuwe voetbalseizoen bij de meiden- en vrouwenafdeling van SEH was op zaterdag 26 augustus. Om dit feestelijk van start te laten gaan stond er een leuke teambuilding-activiteit op de planning, namelijk de SEH Trophy!

  De SEH Trophy is geen onbekend fenomeen onder een aantal dames die de afgelopen jaren training hebben gehad van Martin Borreman. Afgelopen jaren heeft hij namelijk al meerdere edities van de Trophy georganiseerd, maar dit jaar heeft hij samen met Dennis, Lisa en Miriam groter uitgepakt met maar liefst 90 meiden/dames, verspreid over een ochtend- en middagprogramma!

  Met het verlies van de kampioensbeker van dames 1 in het achterhoofd was de drive om hem weer terug te vinden nog groter. De Trophy bestaat uit twee onderdelen en begint met een spel waarbij teams een voorsprong kunnen behalen op de rest. Het tweede onderdeel vindt plaats in het bos waar zij op zoek gaan naar verstopte paaltjes met daarop codes die dienen als sleutels om aanwijzingen te ontvangen naar de plek waar de beker verstopt ligt.

   

  Sudoku's
  In de ochtend kwamen de meiden van MO13 en MO15 al vroeg samen in de kantine van SEH. De teams werden willekeurig samengesteld, en al snel prijkte er een trotse teamcaptain aan het hoofd van elk team. Het eerste spel van de dag was een uitdagende reeks sudoku's. In elke ronde namen de teams het op tegen andere teams, en het team dat als eerste de sudoku kraakte, verdiende waardevolle punten. Het was een strijd waarin hersens werden gekraakt en het fanatisme al hoog opliep.

  Na het eerste spel gingen alle teams gezamenlijk op de fiets naar het tweede onderdeel van de dag. Deze speelde zich af in het Vosbergerbos. De punten uit het sudoku-spel bepaalden welk team als eerste mocht beginnen aan het volgende spel, terwijl de teams met minder punten vol spanning moesten afwachten voordat ook zij konden starten.

  Zo gingen de teams dus op zoek in het bos naar de verstopte paaltjes door middel van een kaart die de teamcaptains hadden ontvangen. Het was wat moeilijk, maar uiteindelijk waren de meiden op dreef en verzamelden ze steeds meer codes. Wanneer het team zich weer had herenigd op het centrale punt kregen zij bij inlevering van de codes aanwijzingen die hen moest leiden naar de beker.

  Uiteindelijk slaagde het blauwe team van MO13 onder leiding van Lotte om met de aanwijzingen de beker te vinden. Dit was tevens het einde van het spel en toen was het weer tijd om terug te fietsen naar de kantine van SEH. Hier stonden de meiden een heerlijke en welverdiende lunch te wachten waar zij buiten in het zonnetje op het terras van konden genieten.

  Escape room
  Het ochtendprogramma afgesloten te hebben, stonden de meiden van MO17 en de dames van VR1 al met smart te wachten tot ze van start konden gaan. Ook zij begonnen het eerste spel op het sportpark van SEH waarbij ook hier eerst de teams willekeurig werden samengesteld waarna ook een teamcaptain werd uitgezocht.

  Nadat de teamcaptains het spel hadden uitgelegd aan hun eigen team kon het eerste spel van start gaan. Het eerste spel was een escape room waaruit ze moesten ontsnappen. Na een aantal stappen kwam er door middel van een puzzel een foto tevoorschijn met het startpunt van het spel. Wisten de teams waar deze locatie zich bevond, dan mochten zij direct met hun eigen team vertrekken. Met dit spel kon er dus al een voorsprong worden opgebouwd!

  Samenwerking
  Bij het startpunt op de Tonnenberg stond spelleider Dennis de meiden op te wachten om hen het volgende spel uit te leggen. Ook zij kregen een kaart met locaties waar de paaltjes verstopt stonden. De dames waren erg fanatiek en gingen gelijk aan de slag.

  De meeste teams splitsten zich op om zo in een korte tijd meerdere paaltjes te vinden. Tijdens het spel kwamen de teams erachter dat de afspraken die zij hadden gemaakt niet altijd even duidelijk waren en even goed werden nageleefd, wat zorgde voor vertraging naar het zoeken van de beker. Je kreeg immers alleen raadsels als het hele team compleet was.

  Een deel van de meiden bleven lekker bij centrale punt om te genieten van de ranja en de snoepjes. Terwijl een aantal fanatiekelingen door bleven zoeken en de beker graag wilden vinden.

  Zo dacht team geel als eerste team te weten waar de beker verstopt zou kunnen liggen en gingen zij op hun doel af. Toch bleek al snel dat de beker niet verstopt lag op de plek waar zij dat dachten. De rest van de teams hadden ook gehoord dat team geel al op zoek was naar de beker en zo werd het al snel druk op de plek waar de beker zou moeten liggen. Toch slaagde team geel, onder leiding van Isa, erin om de beker uiteindelijk weer mee te nemen naar het sportpark.

  Nadat iedereen weer was gearriveerd op het centrale punt zijn alle meiden en dames weer gezamenlijk teruggefietst naar SEH waar zij konden genieten van snacks en drankjes die zij aangeboden kregen van SEH.

  Het was een geslaagde, sportieve en vooral gezellige dag en leuk om te zien dat de meiden- en vrouwenafdeling van SEH aan het groeien is! Wij als organisatie willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze opening van het seizoen.

   

  Tekst en foto's met dank aan Miriam Borreman.