• Onder koude en dauwende omstandigheden vond er afgelopen vrijdagavond een primeur plaats: voor het eerst kwamen de dames van SEH VR18+1 (zie de foto voor een deel van het team) op het eigen sportpark de Eeuwlanden in actie voor de competitie. Het werd een succes, want na deze avond kunnen de vrouwen uit Heerde het kampioenschap dit najaar niet meer ontgaan!
   
  SEH VR18+1 doet voor het eerst mee aan de competitie op de vrijdagavond. De competitie bestaat uit vijf ploegen, die allemaal eenmaal gastheer/gastvrouw zijn. Op zo'n avond speelt ieder team eenmaal tegen elkaar, vier korte wedstrijden per club dus.
   
  Na drie speelavonden en dus twaalf potjes stond SEH op de eerste plek. Het verschil met de vrouwen van WSV uit Apeldoorn was voorafgaand aan de vrijdag miniem, met twee puntjes. Helaas konden de dames van WSV niet aanwezig zijn, waardoor zij alle duels reglementair met 3-0 verloren. Gezien de stand op de ranglijst misschien wel fijn voor SEH, al is het natuurlijk leuker om er écht voor te spelen.
   
  De andere deelnemers aan de competitie (EZC '84 uit Epe, ZVV '56 uit Apeldoorn en WZC Wapenveld) waren gelukkig wel aanwezig. Op het hoofdveld werden daardoor op beide helften drie speelrondes van twintig minuten gespeeld, met tussen de wedstrijden door korte pauzes.

  Krappe zege 
  SEH begon tegen ZVV '56. Een goede ploeg uit Apeldoorn, dat ook mooi en verzorgd voetbal probeerde te spelen. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op, met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk wist SEH eenmaal te scoren, goed voor de 1-0 zege. Op het andere veld had ondertussen EZC met 3-1 gewonnen van WZC.
   
  De tweede wedstrijd van SEH was tegen EZC '84. Het ging al heel snel één kant op. Binnen tien minuten was het al 5-0 voor de dames uit Heerde. In dat tempo zaten zelfs de dubbele cijfers erin, maar de zoektocht naar een echte monsterscore werd gestaakt. In de slotminuut werd er nog één keer gescoord: 6-0 voor SEH. Op het naastgelegen veld won ZVV wat moeizaam met 1-0 van WZC.
   
  Tot slot de laatste wedstrijd, met een fijn affiche: SEH tegen WZC. Gele hesjes zorgden ervoor dat de teams van elkaar waren te onderscheiden. De dames uit Wapenveld stonden onderaan in deze competitie, maar gaven zich niet zomaar gewonnen. Uiteindelijk werd het 3-0 voor SEH. ZVV was 'the best of the rest' deze avond, door op het andere veld met 4-2 te winnen van EZC.

  Perfecte score 
  Een perfecte score dus voor SEH uit de drie wedstrijden. De allesbeslissende potjes voor deze competitie zullen plaatsvinden in Wapenveld op 1 december. Alhoewel: SEH kan zelfs met alleen maar nederlagen niet meer ingehaald worden en mag zich dus nu al kampioen noemen. Gefeliciteerd!
   
  De voetbalvorm VR18+ bestaat sinds afgelopen zomer bij SEH en is voor volwassen vrouwen (vandaar 18+). De wedstrijden zijn op een half voetbalveld op vrijdagavond. Je speelt met zeven speelsters. Winnen is leuk, maar gezelligheid staat voorop. Het is dus een speelmogelijkheid zonder al te veel verplichtingen. Interesse? Kom eens op zo'n vrijdagavond kijken.
   
  Voorbeeld voor velen
  Want wat opviel was de gezelligheid en leuke sfeer onderling tussen de teams en speelsters. Ook na afloop in het clubhuis, waar de hapjes en drankjes gretig aftrek vonden, was dat goed zichtbaar. En de wijze waarop alle clubs hun tafels en stoelen schoon en netjes achterlieten in de kantine was een voorbeeld voor velen!
   
  De publieke belangstelling liet deze avond, wellicht ook door het mindere weer, nog wat te wensen over. Maar het is zeker een aanrader om eens een keer te komen kijken!