• SEH verspeelt punten in doelpuntloos gelijkspel

28 mei 2022
  • Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag twee zeer kostbare punten verspeeld. De ploeg nam het op De Eeuwlanden op tegen Prins Bernhard en had zichzelf een uitstekende dienst kunnen bewijzen door te winnen. Maar het werd een doelpuntloos gelijkspel, waarbij de beide keepers een hoofdrol voor zich opeisten.

Voorafgaand aan de wedstrijd beloofde het nog een bijzonder spannend slot van 4C te worden. Want met twee resterende speelrondes te gaan waren er nog altijd drie kandidaten voor de titel, waaronder SEH. Omdat EFC ’58 vrij was, kon de ploeg op gelijke hoogte komen, terwijl volgende week het rechtstreekse duel wacht. Maar voor die wedstrijd in Ermelo moesten de blauw-witten uit Heerde nog wel eerst winnen van Prins Bernhard. Naast deze ploegen is ook Heerde nog altijd titelkandidaat.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week, de fraaie 1-6 overwinning in en tegen het sterke Harskamp, één wijziging in de opstelling van SEH: Jeremy van de Beek was niet fit en Sven Veldhuis kon juist wel weer starten op ‘tien’. Verder viel op dat Mathijs Logtenberg na lang blessureleed voor het eerst dit seizoen weer bij de selectie zat. Mooi!

In de beginfase van de wedstrijd werd meteen duidelijk wat de intenties waren: SEH had veel de bal, probeerde geduldig aan te vallen en Prins Bernhard leunde achterover en probeerde er in de omschakeling snel uit te komen. De eerste serieuze mogelijkheid was na acht minuten spelen misschien wel voor de uitploeg, maar Dick van Rhee schoot uiteindelijk ruim naast.

Na tien minuten spelen krijgt SEH wat meer kansen en mogelijkheden. Een vrije trap van Veldhuis kan net niet ingekopt worden door Rowin Moerenhout en Vonderman schiet een bal vlak daarna op de keeper. Na twintig minuten spelen wordt een treffer van Joël Veldman afgekeurd wegens buitenspel (hij rondde een rebound af na een afstandsschot van Mark Zandvliet). Ook Christijan Vonderman schiet van dichtbij op de sterke keeper Bronkhorst. Het is misschien wel de fase in de wedstrijd waarin SEH zaken moet en kan doen, maar het vergeet de trekker daadwerkelijk over te halen.

Na een half uur spelen moet de geblesseerde Mark Zandvliet naar de kant. Na een paar minuten wordt hij vervangen door Dion van Velsen, die de spitspositie inneemt. Daardoor krijgen Jochem Tellegen en Veldman een andere positie in het veld. Ondanks de wijzigingen wordt het spel er niet beter op. Rowin Moerenhout schiet nog een vrije trap net naast het doel van Prins Bernhard, terwijl de uitploeg via Bart Schouten een grote kans krijgt op de 0-1, maar doelman Ties van Leeuwen weet goed redding te brengen.

In de tweede helft blijven de aanvallende intenties van SEH duidelijk. In de eerste tien minuten na de pauze krijgt de ploeg zeker zes corners te nemen. Er komt weinig gevaar uit en een deel van de hoekschoppen gaat zelfs zonder tussenkomst aan de andere kant van het veld weer over de zijlijn (gedragen door de wind, die zeker aanwezig was vanmiddag). Dion van Velsen krijgt daarnaast nog een kans om een voorzet van Joël Veldman te verlengen, maar de bal gaat een meter naast.

Aan de andere kant moet Van Leeuwen in actie komen bij een vrije trap van de goedspelende Ron van den Bosch. De tijd begint te dringen voor SEH en de klok wordt steeds meer de vijand in deze fase. Trainer Schuring wisselt aanvallend en brengt Davy Bax en Harmen van Oene voor Jochem Tellegen en Dennis Bijsterbosch. De ploeg gaat achterin één op één spelen en probeert zo toch nog een doelpunt te forceren. Gezien de stand bij bijvoorbeeld WZC- Heerde op dat moment een goal van enorme waarde.

In het laatste kwartier krijgt SEH echt nog wel kansen. Een goede voorzet van Bax, vlak voor het doel van Prins Bernhard, wordt gemist door zowel Van Velsen en Van Oene. En vijf minuten voor tijd krijgt Robert-Jan van den Hoek dé kans. Zijn poging na een fraaie voorzet van Vonderman wordt schitterend gekeerd door doelman Bronkhorst. Aan de andere kans is invaller Niels Bronkhorst in de blessuretijd nog in de buurt van een treffer, maar andermaal brengt keeper Ties van Leeuwen redding. En een scrimmage in het strafschopgebied van de uitploeg in dezelfde slotfase levert wel gevaar op, maar wederom geen doelpunt en zo kon scheidsrechter Reins, die in de tweede helft drie gele kaarten gaf (tweemaal voor SEH, eentje voor Prins Bernhard), affluiten met de stand waarmee het duel ook begonnen was.

Zichtbaar en logischerwijs een enorm teleurstellend resultaat voor SEH. De ploeg heeft zichzelf vandaag in de voet geschoten. Tegenstander Prins Bernhard verdedigde goed en georganiseerd, maar toch had het team hier minstens eenmaal moeten en kunnen scoren. Dat gebeurde niet en daarmee is de kans op een kampioenschap flink geslonken. Helemaal onmogelijk is het nog niet, maar bij bijvoorbeeld een zege volgende week tegen EFC ’58 is het afhankelijk van het resultaat van VV Heerde. Zo zijn er nog vele verschillende scenario’s mogelijk en denkbaar. Volgende week is dus de laatste competitiewedstrijd voor SEH, in Ermelo. Dat duel begint om 14.30 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Dennis Bijsterbosch (78. Harmen van Oene), Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Mark Zandvliet (34. Dion van Velsen), Sven Veldhuis; Robert-Jan van den Hoek, Jochem Tellegen (71. Davy Bax) en Joël Veldman

Toeschouwers: circa 150 (waaronder de fanatieke ’S-Side’, zie foto!)

Da Heerde Man of the Match: Ties van Leeuwen