• Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is zaterdag in Ermelo op bezoek bij EFC ’58 tegen een 3-0 nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Edwerd Schuring zag de thuisploeg daarmee op eigen veld kampioen worden, terwijl voor SEH nu met het oog op eventuele promotie de nacompetitie wacht.

  Vooraf was duidelijk wat SEH te wachten stond. Zelf winnen in Ermelo en puntverlies voor mede-concurrent Heerde op het eigen Molenbeek tegen de Veluwse Boys: Alleen dan was een eventuele titel nog mogelijk, bij elk ander resultaat was nacompetitievoetbal de eindafrekening.

  De spanning was bij beide ploegen merkbaar op een aardig volgepakt sportpark De Zanderij. Bij lange na geen taferelen als bij de derby’s binnen de gemeente Heerde en met name bij de ‘burenruzie’ SEH – Heerde, maar de stemming zat er goed in op het zonovergoten hoofdveld.

  Eerste helft
  SEH koos in de openingsfase voor een inzakkende tactiek. De ploeg had daar namelijk in het heenduel stevig succes mee bereikt tegen EFC ’58, toen het scorebord na 90 minuten spelen bleef steken op een 4-0 eindstand.

  Toch was het in de beginfase al af en toe oppassen geblazen, want er kwam meteen het nodige gevaar (zoals verwacht) van beide buitenspelers bij de thuisploeg. Gelegenheidsrechtsback Kristian Stijf had de handen meer dan vol aan technicus Jeremy Loos, terwijl aan de andere kant Owen Niemeijer flink aan de bak kon tegen de razendsnelle Jorick Priem.

  Na een half uur spelen was het bingo voor de thuisploeg. Loos nestelde zich achter een vrije trap van circa 25 meter en nam het leder stevig op de pantoffel. De bal kreeg vlak voor doelman Van Leeuwen nog een vervelende curve, waardoor deze toch wel verrast werd en in de rebound verslagen werd door Jordao Lisapaly: 1-0.

  Een forse domper voor Van Leeuwen en SEH, dat nu meer uit zijn schulp moest gaan kruipen met het oog op eventueel direct eremetaal. Wel druppelden er inmiddels tussenstanden van andere velden binnen op De Zanderij, die de blauw-witten zeker niet goed gezind waren. EFC ’58 bleef tot de thee aan toe drukken en Van Leeuwen reageerde nog een keer katachtig op een inzet van dichtbij en voorkwam daarmee een zekere goal, waardoor beide ploegen alsnog gingen rusten met een tussenstand van 1-0. Ook omdat een schitterende knal van Priem op de lat belandde. SEH kwam er in het eerste bedrijf enkele keren gevaarlijk uit, maar kwam niet veel verder dan wat dreigende ballen via standaardsituaties of voorzetten.

  Tweede helft
  Na de rust had SEH nog wel de ambitie om een periode alles op alles te zetten, maar toen op sportpark Molenbeek de marge inmiddels drie was in het voordeel van de thuisploeg, was ook het duel in Ermelo gespeeld. Mark Zandvliet zag daarvoor een afstandsschot nog gekeerd worden door de EFC-doelman.

  Trainer Schuring wisselde een aantal maal met het oog op de nacompetitie en eventuele schorsingen, waardoor het tempo in het duel tot een dieptepunt daalde. EFC ’58 had veelal de bal, het meeste gevaar bij de thuisploeg moest nog steeds weg komen van Loos en of Priem.

  Van Leeuwen had inmiddels zijn foutje van de eerste helft meer dan goed gemaakt met een aantal klasse reddingen, maar een klein kwartier voor tijd moest hij dan alsnog voor de tweede keer capituleren. Nu was het wel bingo voor Priem, hij schoot hard raak in de voor hem linker-onderhoek en EFC ’58 nam alvast een voorschot op het eindsignaal en dus de titel.

  De uitstekende scheidsrechter Zander Pouls die het duel en de belangen uitstekend aanvoelde stond in de 90e minuut nog een wat makkelijk gegeven vrije trap toe aan de thuisploeg. De bal werd fraai op de deklat gekruld en in de rebound van dichtbij binnen geschoten door Lisapaly (zijn tweede van de middag uit een rebound): 3-0.

  Meteen na de aftrap vond diezelfde Pouls het genoeg en floot hij voor het einde. Bij EFC was het tijd voor groot feest, SEH feliciteerde de opponent (zie foto) en kon met lege handen terugkeren richting Heerde. Voor de blauwwitten rest nu de nacompetitie.

  Nacompetitie!
  Die nacompetitie kent aanstaande zaterdag zijn aanvang, want dan opent SEH in eigen huis het bal tegen FC Lienden. Die ploeg eindigde als derde in de 4e klasse B. WAVV en Fortissimo eindigden daar op plek één en twee.

  Wanneer SEH er in slaagt die eerste horde te nemen wacht dinsdag 14 juni de tweede ronde. Dan staat een eventuele uitwedstrijd gepland tegen HTC uit Zwolle. De finale van de nacompetitie (op neutraal terrein) staat vooralsnog gepland op 18 juni.

  Aanvang van het duel aanstaande zaterdag op het eigen Sportpark de Eeuwlanden is uiteraard 14.30 uur. Publiek is meer dan van harte welkom om de ploeg van trainer Edwerd Schuring te ondersteunen.

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Kristian Stijf, Rowin Moerenhout (57. Jens van Egteren), Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman (57. Dion van Velsen), Mark Zandvliet (57. Harmen van Oene), Tellegen; Sven Veldhuis (69. Jeremy van de Beek), Joël Veldman (35. Davy Bax) en Dennis Bijsterbosch

  Toeschouwersaantal circa: 400-450