• Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft het eerste verlies van deze competitie geleden. De ploeg kwam in derby tegen WZC in Wapenveld al snel op een achterstand en wist die schade in het vervolg van de wedstrijd niet meer te herstellen: 1-0. Net als de voorgaande duels eindigde SEH het duel met tien man na een rode kaart.

  Na een uitstekend begin van de competitie gingen de Heerdenaren dit keer naar Wapenveld voor de derby tegen WZC. De thuisploeg had nog geen duel in de competitie gespeeld: de eerste wedstrijd tegen SDS’55 wordt binnenkort ingehaald en de tweede speelronde was WZC vrij. SEH wist juist al wel te winnen in de competitie van VEVO en het sterk geachte EFC’58 uit Ermelo.

  Het duel vond plaats onder fraaie omstandigheden om 17.00 uur, zodat er veel publiek op af kon komen. En dat gebeurde ook. Met name in en rond het fraai verbouwde clubhuis was het druk. SEH begon de wedstrijd met één wijziging ten opzichte van vorige week: de weer fitte Jeremy van de Beek verving de geschorste Dennis Bijsterbosch. Ook jeugdspelers Luka Khabuliani en Timo Borreman zaten bij de selectie. Die laatste is de zoon van damestrainer Martin- ook bekend in Wapenveld. Invallen deden deze talenten overigens niet.

  Al heel snel in de wedstrijd kwam SEH op een achterstand. Een voorzet van links van Van Limburg kwam bij de vrije Roskam terecht en hij wist de trekker over te halen: 1-0. Daarna namen de Heerdenaren meer het initiatief zonder daadwerkelijk vaak gevaarlijk te worden. Veel corners en vrije trappen op de helft van WZC werden genomen. Uit één van die situaties was jongeling Jochem Tellegen al snel in de buurt van de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging via een verdediger net naast.

  Thomas Steenbergen en Daan van den Beld van de thuisploeg liepen tegen geel aan binnen het half uur, maar werden daarna weinig op de proef gesteld. SEH speelde vaak te slordig om het WZC echt lastig te maken. En als de ploeg al eens in de buurt van het strafschopgebied kwam, was er altijd nog wel een voetje dat er voor werd gestoken. Dat gebeurde bijvoorbeeld met een schot van Sven Veldhuis in kansrijke positie. De thuisploeg kwam vlak voor de rust overigens nog wel goed weg, toen Rorije niet werd gestraft voor een slaande beweging richting het gezicht van Veldman.

  In de tweede helft een grotendeels gelijk spelbeeld. SEH probeerde het wel, maar speelde te matig en moest het hebben van een individuele actie om eens gevaarlijk te worden. Veldhuis probeerde het een aantal keren, maar kwam ook niet ver. In de tegenstoot werd WZC ook een aantal keren gevaarlijk. Vlak nadat SEH Dion van Velsen had ingebracht en wat anders ging staan kreeg de thuisploeg een flinke kans op een verdubbeling van de voorsprong, maar doelman Van Leeuwen hield zijn doel verder nog net schoon.

  Rick Zandvliet was in de buurt van de gelijkmaker, maar de grootste kans was tien minuten voor tijd voor Jochem Tellegen. De buitenspeler poeierde de bal richting de bovenhoek, maar de redding van doelman Bos mocht er zijn. Met Harmen van Oene en Kristian Stijf in het veld probeerde SEH het nog eenmaal, maar moest het in de absolute slotfase een rode kaart incasseren. Doelman Van Leeuwen werd na een voorzet wat gehinderd en tikte een speler van WZC aan. Het resultaat: geen penalty, maar wel rood voor de jonge keeper. Scheidsrechter Marschalk liet daarna nog wel even doorspelen, maar aan de stand veranderde niks meer: 1-0.

  Een hele matige pot van SEH-zijde met het eerste verlies dit seizoen als resultaat. Te veel spelers haalden het niveau van de afgelopen weken niet. Maar niet getreurd, de ploeg van trainer Schuring staat toch nog gewoon in de subtop en volgende week wacht alweer de volgende opponent: dan komt Achterveld op bezoek naar De Eeuwlanden. Aanvang: 14.30 uur!

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Rick Zandvliet, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer © (77. Harmen van Oene), Owen Niemeijer (77. Kristian Stijf); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jeremy van de Beek (64. Dion van Velsen); Joël Veldman, Sven Veldhuis en Jochem Tellegen (90+1. Gert Jan Barneveld)

  Toeschouwers: circa 500-600

  Bekijk hier de wedstrijd terug, beeld gemaakt door RTV 794.