• Het eerste elftal van SEH heeft het niet voor mekaar gekregen om door te bekeren dit seizoen. Daarvoor moest de ploeg het derde duel in de poulefase in en tegen Hattem zaterdag winnen, maar al snel bleek dat een overwinning er niet in zat. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren. Meer vervelend was misschien wel het geblesseerd uitvallen van verschillende spelers.

  Na de fraaie overwinning bij WZC vorige week en het zeer verdienstelijke gelijkspel afgelopen dinsdag tegen tweedeklasser VV Heerde was het voor SEH alweer tijd voor een kraker. De ploeg moest in en tegen derdeklasser VV Hattem spelen. Beide elftallen pakten tot nu toe de volle buit, maar het thuisteam had een beter doelsaldo. Om voor het eerst sinds het najaar van 2019 door te bekeren was een overwinning noodzakelijk voor de Heerdenaren. Op papier dus een lastig karwei.

  Bij SEH ontbrak ten opzichte van de laatste wedstrijden Timo Borreman. Daardoor was er voorin onder meer een plekje vrij voor Nathan van Dommelen. Achterin speelden onder meer Michiel de Gooijer en Wessel Tellegen, terwijl Hein Dezijn en Rowin Moerenhout op de bank moesten beginnen.

  Fraaie goal
  Onder fijne omstandigheden werd er op het fraaie natuurgras om half drie afgetrapt. Direct was Hattem de betere en sterkere ploeg. Al heel snel kwam het thuisteam ook op voorsprong. Buitenspeler Hampo Alexanian deed dat op fraaie wijze: een afvallende bal na een corner krulde hij strak in de kruising. De doelpuntenmaker was zeker in het begin van de wedstrijd een smaakmaker.

  Hattem bleef na het doelpunt de betere, en kreeg meer kansen op treffers. Captain Michiel de Gooijer kon nog net een eigen goal voorkomen en scherpe voorzetten waren niet besteed aan de aanvallers. Ondertussen vond bij SEH na een kwart wedstrijd de eerste wissel al plaats. Nathan van Dommelen kon niet verder, Harmen van Oene was zijn vervanger.

  Daarna kreeg SEH, mede door wat tactische wijzigingen, meer grip op Hattem en kwam het iets meer in het eigen spel. De eerste serieuze doelpoging van de ploeg via Christijan Vonderman werd gekeerd door doelman Alec van Dijk. Niet veel later kwamen zowel De Gooijer als Van Oene net tekort om de bal na een corner in te tikken.

  Verdubbeling voorsprong
  Aan de andere kant was Hattem ook zo af en toe nog gevaarlijk. Zo kon Sam Broekhuis alleen op doelman Ties van Leeuwen af, maar de keeper kwam er als winnaar uit. Op slag van rust had hij echter geen antwoord op een schot van spits Wesley van Winsum. Hij won het duel van Michiel de Gooijer en kon de bal in de verre hoek schieten: 2-0.

  Met Luka Khabuliani voor Mark Zandvliet in het veld ging SEH in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer. Sem van Lohuizen ontving al snel de gele prent van scheidsrechter Geubels, de enige voor de uitploeg deze middag. Niet veel later moest ook Joël Veldman er aangeslagen af. Hij werd vervangen door Wessel Berghorst, terwijl Rowin Moerenhout tegelijkertijd kwam voor Christijan Vonderman.

  De grootste kansen waren ook in het tweede bedrijf aanvankelijk voor Hattem. Van Winsum schoot hard over en na een verkeerde terugspeelbal van Berghorst kon Broekhuis andermaal alleen op Van Leeuwen af, maar wederom kwam de SEH-doelman als winnaar uit de strijd.

  Na ruim een uur spelen was SEH al uitgewisseld, toen ook Owen Niemeijer niet verder kon. Hij werd vervangen door Hein Dezijn. De uitploeg kreeg wat kansen via Berghorst en Van Oene, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel na 68 minuten aan de andere kant. Invaller Kevin Veger kon een voorzet van links van dichtbij intikken: 3-0. De wedstrijd was hierdoor definitief beslist.

  Treffer
  Het laatste kwart van de wedstrijd was nog wel leuk om naar te kijken, omdat beide ploegen nog probeerden om te scoren. Hattem was via Van Winsum dichtbij en zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Wessel Berghorst had op aangeven van Jochem Tellegen de 3-1 op de schoen, maar schoot van dichtbij over. Toch kwam de score er even later wel. Na een corner van Tellegen ging de bal via de rug/zij van Luka Khabuliani in het Hattemer doel.

  Vijf minuten voor tijd was de marge echter alweer drie. Invaller Felix Noordberger werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door Rowin Moerenhout en hij nam zelf de penalty met succes: 4-1. Daar bleef het bij, ondanks het feit dat SEH in de eindfase via Tellegen en Van Lohuizen nog in de buurt kwam van een tweede treffer.

  Een duidelijke overwinning voor Hattem tegen SEH. De Heerdenaren liepen al snel achter de feiten aan, waardoor er niet echt spanning meer ontstond rondom de vraag wie er door zou gaan bekeren. Hattem gaat door. SEH, WZC en Wijthmen zijn uitgeschakeld. De focus kan voor de blauw-witten nu op de competitie. Die begint op zaterdag 23 september met een thuisduel tegen CSV’28 uit Zwolle. Aanvang: 14.30 uur!

  Over die competitie gesproken: De promotie-/degradatiebesluiten zijn sinds een paar dagen bekend. In 4B, de competitie van SEH 1, promoveert de kampioen en spelen de periodewinnaars om plaatsen in de 3e klasse. De nummers 10 tot en met 12 gaan voor de herkansing om een plek in de 5e klasse te voorkomen, de ploegen op de plekken 13 en 14 degraderen rechtstreeks.

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Wessel Tellegen, Michiel de Gooijer ©, Rick Zandvliet, Owen Niemeijer (62. Hein Dezijn); Christijan Vonderman (53. Rowin Moerenhout), Mark Zandvliet (46. Luka Khabuliani), Jochem Tellegen; Nathan van Dommelen (21. Harmen van Oene), Joël Veldman (53. Wessel Berghorst) en Sem van Lohuizen

  Aantal toeschouwers: Ongeveer 200.

  Foto: Barend de Ruiter.