• Voor het eerst dit seizoen heeft het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde een duel gelijkgespeeld in de competitie. Op De Eeuwlanden kwamen de mannen van trainer Edwerd Schuring op achterstand, maar die werd al snel weggepoetst. In de resterende circa 80 minuten werd echter niet meer gescoord: 1-1. Rode kaarten werden dit keer niet uitgedeeld, maar SEH kwam met meerdere blessures toch zeker niet ongeschonden uit het duel.

  In deze tweede thuiswedstrijd van het seizoen kwam misschien wel de grote onbekende van deze jaargang naar Heerde toe: duels uit het verleden tegen Achterveld zijn immers niet te vinden. De uitploeg stond aan het begin van de middag op plek negen, met drie punten uit hetzelfde aantal duels.

  SEH was het seizoen goed begonnen met twee overwinningen, maar verloor vorige week in Wapenveld de derby van WZC met 1-0. De Heerdenaren waren in de subtop van de ranglijst te vinden. Ten opzichte van de opstelling van vorige week waren er twee wijzigingen: Gert Jan Barneveld verving de geschorste doelman Ties van Leeuwen en Hein Dezijn was juist terug van een schorsing. Hij nam de plek in van de geblesseerde Owen Niemeijer.

  Op een redelijk rustig sportpark was het deze middag niet echt genieten geblazen. Toch mocht de openingstreffer er wel zijn. Joery Boutens schoot een afvallende bal van afstand via de onderkant van de lat fraai binnen. SEH stond daarmee na tien minuten al op een achterstand, maar kon even later zelf juichen. Rowin Moerenhout mocht een vrije trap nemen op circa twintig meter van de goal. Zijn schot ging half door de muur heen en de keeper kon er niet meer op reageren: 1-1. Vervolgens was SEH in de rest van de eerste helft wel iets de betere, zonder heel veel te creëren. De ploeg had het bovendien soms lastig met de manier van druk zetten van Achterveld.

  Jochem Tellegen, Mark Zandvliet en Sven Veldhuis losten schoten, maar de bal werd gekeerd door doelman Bakkenes of rolde naast het doel. Smetje in de eerste helft was verder het uitvallen van Jochem Tellegen. De linksbuiten moest er vlak na een overtreding op hem af en werd vervangen door debutant Jurre van Keulen.

  Al vroeg in de tweede helft leek SEH op voorsprong te komen. Een vrije trap van rechts werd goed terug gekopt door Veldman richting Moerenhout. De poging van de verdediger was ook niet onaardig, maar doelman Bakkenes redde fraai. Het spel golfde daarna wat meer op en neer. Ook Achterveld kreeg mogelijkheden, via bijvoorbeeld Neumann.

  Maar de grootste kans was voor een invaller van SEH. Harmen van Oene verving de ook niet fitte Jeremy van de Beek en hij kreeg tien minuten voor tijd de bal vlak voor de doelman in bezit. Hij had alle tijd, maar schoot de bal gehaast over het doel. Nadat scheidsrechter Weuring in de tweede helft met wel erg veel kaarten begon te strooien (uiteindelijk vier keer geel aan beide zijdes) en doelman Barneveld vlak voor tijd als winnaar uit de bus kwam bij een kleine scrimmage, leek het duel dood te bloeden. Toch gebeurde er nog iets, al werden de supporters daar zeker niet blij van. Verdediger Rick Zandvliet raakte in de blessuretijd bij de zijlijn tijdens een onschuldig duel geblesseerd aan de enkel en moest onder begeleiding het veld verlaten. Op sportief vlak gebeurde er daarna weinig meer: 1-1.

  Een matig duel van de kant van SEH, met eigenlijk ook een matig resultaat. De ploeg had de betere kansen op de overwinning, maar het lukte niet om vaker te scoren. De Heerdenaren behoren nu tot een groep van liefst vijf ploegen met zeven punten, evenals bijvoorbeeld vv Heerde en WZC Wapenveld. Volgende week moet SEH naar Wekerom, voor het duel tegen SDS’55. Aanvang: 15.00 uur! En we wensen de geblesseerde spelers uiteraard sterkte en beterschap toe in het herstel!

  Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Rick Zandvliet (90. Jens van Egteren); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jeremy van de Beek (52. Harmen van Oene); Joël Veldman, Sven Veldhuis en Jochem Tellegen (32. Jurre van Keulen)

  Toeschouwers: circa 200-250

  Da Heerde Man of the Match: Rowin Moerenhout