• Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is nog maar twee duels verwijderd van de derde klasse. De eerste nacompetitiewedstrijd werd zaterdagmiddag op het eigen sportpark De Eeuwlanden ruim gewonnen van FC Lienden. Hoewel de bezoekers aanvankelijk nog op voorsprong kwamen, waren de cijfers uiteindelijk duidelijk in het voordeel van de thuisploeg: 5-2.
   
  Na het verlies vorige week tegen EFC '58 wist SEH dat het drie wedstrijden moet spelen in de nacompetitie om toch in de derde klasse uit te mogen komen volgend seizoen. Allereerst wachtte FC Lienden, de nummer drie in 4B. Die ploeg was zwaar gehavend afgereisd naar Heerde. En dat was ook wel te zien.
   
  Maar ook SEH moest het doen zonder een aantal spelers. Robert-Jan van den Hoek en Joël Veldman waren geblesseerd. En ook Hein Dezijn en Davy Bax waren afwezig. Rick Zandvliet was er wel weer en ook Harmen van Oene mocht in de basis beginnen van trainer Edwerd Schuring.


  Eerste helft 
  Al in het begin van het duel was duidelijk dat het spel van SEH moest komen. De ploeg had veel de bal, ook op de speelhelft van Lienden, zonder aanvankelijk heel gevaarlijk te worden. De bezoekers leunden achterover en probeerden er sporadisch uit te komen. De eerste serieuze kans was dan ook voor Lienden, toen Jesper van Lavieren na een klein kwartier net naast schoot. Hij snoepte de bal af van Michiel de Gooijer. Nadat Sven Veldhuis zijn schot gekeerd zag worden door doelman Van der Velden was het wederom een fout in de verdediging van SEH. Ditmaal verspeelde Rowin Moerenhout de bal knullig en schoot Van Lavieren wél raak: 0-1. Toch wel een flinke domper voor de thuisploeg.
   
  Maar heel lang kon Lienden niet genieten van de voorsprong. Sven Veldhuis wist na een minuut of 25 de bal van dichtbij binnen te schieten: 1-1. SEH bleef de betere en Harmen van Oene kon een bal van Jochem Tellegen niet op doel krijgen. Vijf minuten voor rust was daar dan toch de voorsprong. Na een zeer fraaie pass van Christijan Vonderman kwam Veldhuis alleen voor de keeper dankzij een perfecte aanname en rondde hij beheerst af: 2-1. Harmen van Oene moest er vervolgens voor rust nog af met een kuitblessure en hij werd vervangen door Mathijs Logtenberg. Ook Dennis Bijsterbosch scoorde nog in het eerste bedrijf, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.


  Tweede helft 
  De tweede helft was nog maar amper bezig of SEH krijgt een vrije trap op randje zestien. Hoewel Lienden met man en macht verdedigde, vond Christijan Vonderman toch een gaatje: 3-1. Zo kon er samen met de jeugd gejuicht worden! De thuisploeg bleef de betere en Lienden kwam er slechts zeer sporadisch uit. Na een klein uur spelen viel de vierde treffer voor de blauw-witten uit Heerde. Na een mooie aanval over rechts werd de bal door Jochem Tellegen teruggespeeld en kon Mark Zandvliet raakschieten: 4-1.  En een minuut of vijf later kon ook Mathijs Logtenberg juichen. Een mooi moment voor hem, na lang blessureleed. Hij tikte een voorzet van links binnen. Daardoor was wel al vroeg alle spanning uit de wedstrijd.
   
  Die ruime voorsprong was het sein voor trainer Schuring om te wisselen. Jeremy van de Beek en jeugdspelers Luka Khabuliani en Sem van Lohuizen kwamen in het veld. SEH bleef de betere en kreeg kansen op meer doelpunten, maar aan die zijde van het veld werd niet meer gescoord ondanks kansen voor invallers Logtenberg en Van Lohuizen. Aan de andere zijde kreeg Gert Jan Barneveld, de reservekeeper, ook nog wat speeltijd en hij kon niet voorkomen dat een rebound van dichtbij kon worden binnengekopt, nadat een eerste poging tegen de lat ging. Zo werd de eindstand bepaald op 5-2 en kon er rustig worden afgefloten.
   

  Vervolg
  Al met al een redelijk eenvoudige overwinning voor SEH in de nacompetitiewedstrijd. De ploeg wacht dinsdag alweer het volgende duel. Dan wordt er in Zwolle tegen derdeklasser HTC afgetrapt om 19.30 uur. Alle steun is uiteraard welkom!
   
  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen (79. Gert Jan Barneveld); Rick Zandvliet, Rowin Moerenhout (68. Sem van Lohuizen), Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Mark Zandvliet (68. Luka Khabuliani), Sven Veldhuis (68. Jeremy van de Beek); Jochem Tellegen, Harmen van Oene (44. Mathijs Logtenberg) en Dennis Bijsterbosch
   
  Toeschouwersaantal circa: 350-400