• SEH blijft vierdeklasser na verlies tegen HTC

  14 jun 2022
 • Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH zal ook volgend seizoen in de vierde klasse te bewonderen zijn. De ploeg moest het dinsdagavond in de nacompetitie opnemen tegen derdeklasser HTC en had bij een overwinning nog altijd zicht op een plekje naar een niveau hoger, maar de mannen van trainer Edwerd Schuring verloren met 3-1 in Zwolle.

  Als de nummer drie in 4C zou SEH drie duels moeten winnen om naar de derde klasse te mogen. Afgelopen zaterdag werd knap met 5-2 gewonnen van FC Lienden, maar vooraf was al duidelijk dat de tegenstander van dinsdagavond van een ander kaliber zou zijn. HTC vocht immers tegen degradatie en was dus de tweede tegenstander in de nacompetitie.

  Daar kwam nog bij dat SEH verre van compleet was. De ploeg moest het doen zonder onder meer Veldman, Vonderman, Van den Hoek en Van Oene. Wel in de basis: Mathijs Logtenberg. Ook Davy Bax startte vanaf het begin.

  Eerste helft
  Onder sfeervolle omstandigheden en onder toeziend oog van veel publiek, waarvan opvallend veel afkomstig uit Heerde en omstreken, werd er even na 19.30 uur afgetrapt. HTC begon scherp aan het duel en was gelijk gevaarlijk. Een onnodige overtreding op de eigen speelhelft van SEH zorgde voor een vrije trap. Patrick Maat kopte deze na drie minuten al binnen: 1-0.

  HTC bleef de betere in de eerste helft, al ging de grootste storm na een kwartier wel liggen. Zo kwam SEH er toch sporadisch uit, via een vrije trap van Rowin Moerenhout bijvoorbeeld. En even later was een voorzet van Jochem Tellegen net wat te scherp voor Sven Veldhuis. Aan de andere kant van het veld wordt het even later 2-0. Een fraaie voorzet van de sterke Quinton Justiana werd binnen gewerkt door Abdoul Ly. SEH moest dus echt aan de bak.

  Andermaal kreeg Moerenhout een schotkans via een vrije trap, maar zijn goede poging werd sterk gekeerd door doelman Kevin Ester. SEH ging zo met een 2-0 achterstand rusten en hoefde daar niet over te klagen. De snelle aanvallers van HTC zorgden voor veel gevaar en bovendien werden veel duels door de Heerdenaren verloren (dan wel niet aangegaan) of werd te simpel de bal verloren.

  Tweede helft
  In de tweede helft één nieuwe naam bij SEH: Hein Dezijn. Hij verving Mathijs Logtenberg, waardoor Dennis Bijsterbosch wat naar voren schoof. SEH zocht wat meer de diepte en dat had zeker resultaat. Er was meer beleving en er werd geknokt voor iedere meter, met een echte wedstrijd tot gevolg.

  Quinton Justiana kon de thuisploeg eerst nog op 3-0 zetten, maar schoot net naast. Daarop werd SEH steeds gevaarlijker. Eerst wordt een schot van Bijsterbosch nog gekeerd, maar doelman Ester kan twee minuten later niks doen aan een fraai afstandsschot van Jochem Tellegen: 2-1. Het was weer een wedstrijd en het geloof in een resultaat was terug bij de uitploeg, mede ook dankzij de vele aanmoedigingen vanaf de zijlijn.

  Na een uur spelen krijgt Sven Veldhuis een kans, maar hij weet de bal van dichtbij niet langs de keeper te krijgen. Aan de andere kant is HTC enkele keren enorm gevaarlijk met de rappe buitenspelers, maar de thuisploeg gaat niet goed met die mogelijkheden om. Met nog een ruim kwartier te spelen brengt trainer Edwerd Schuring invallers Jeremy van de Beek en Niels Schuurman. Laatstgenoemde krijgt ook een mooie kans op de gelijkmaker na knap voorbereidend werk van Tellegen, maar de poging van Schuurman gaat over het doel.

  In de tegenstoot maakt HTC er dan toch 3-1 van, via de snelle Quinton Justiana. Met nog een minuut of tien was hierdoor de wedstrijd wel gespeeld. Het spel lag zo nu en dan even stil vanwege wat opstootjes en de arbitrage deelde nog wat kaarten uit. SEH probeerde het nog met wat alles of niks pogingen en jeugdspeler Sem van Lohuizen kreeg nog wat speelminuten, maar het mocht niet meer baten. Eindstand na ruim tien minuten blessuretijd: 3-1.

  Einde seizoen
  Een slechte eerste helft en een hele aardige tweede helft waren niet voldoende om van HTC te winnen. En dus speelt SEH 1 volgend seizoen gewoon weer in de vierde klasse. Toch heeft het team zich dit seizoen goed getoond en kan er positief naar de toekomst worden gekeken. Tijd nu voor de zomerstop om er medio augustus weer fris tegenaan te gaan!

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Dennis Bijsterbosch, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer © (88. Sem van Lohuizen), Owen Niemeijer; Rick Zandvliet, Mark Zandvliet (74. Jeremy van de Beek), Sven Veldhuis; Davy Bax (74. Niels Schuurman), Jochem Tellegen en Mathijs Logtenberg (46. Hein Dezijn)

  Toeschouwersaantal circa: 300-350