• SEH 2 verliest van VSCO 2 en doet zichzelf opnieuw tekort

  3 dec 2023
 • Op zaterdag 2 december nam SEH 2 het in eigen huis op tegen VSCO'61 2 uit Oosterwolde. Om enigszins afstand te houden van de onderste plekken moest er gewonnen worden, tegen een directe concurrent wel te verstaan. De temperatuur lag net onder nul dus het warme gevoel kon alleen maar opgewekt worden door de elf mannen op het veld!

  Achter de feiten aan
  De warmte leek vooralsnog ver weg toen VSCO'61 al na 6 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Een lange bal belandde bij de rechtsbuiten van de uitploeg. Keeper Nol Braam stond uit positie en via een hoge voorzet kon de aanvaller de bal eenvoudig binnen werken. Geen lekkere start voor de mannen uit Heerde dus. Vier minuten later had SEH de 1-1 op de schoen. Na goed doorkoppen van Niels Schuurman kwam Jordy Wagenaar oog in oog met de keeper, maar hij schoot de bal rakelings voorlangs.
   
  Dit was de opmars voor iets meer controle aan de kant van SEH. De thuisploeg wist zich iets vaker te melden in de buurt van de doelman uit Oosterwolde, al was het vaak slordig in de eindfase. Na 22 minuten de eerste goede aanval over meerdere schijven, waarbij de bal bij Wessel Tellegen belandde. Hij schoot de bal hard op de keeper. Na het half uur een gedwongen wissel aan de kant van SEH, aangezien Jordy Wagenaar naar de kant moest vanwege problemen met zijn hamstring. Jesse Hanekamp mocht invallen en kon op meer minuten rekenen dan vooraf verwacht.
   
  De aansluiting en de kansen
  De eerste de beste aanval na het oponthoud was gelijk raak voor de thuisploeg. Een goede combinatie tussen Jelle van der Snel en Thijmen Palm zette Palm alleen voor de keeper. Met een slim puntertje wist hij de keeper het nakijken te geven en SEH naast VSCO te zetten. Vlak voor rust ook een serieuze blessure bij de gasten, waardoor de teller op twee stond van spelers die van het veld gedragen moesten worden. Desondanks was het een sportieve wedstrijd en kon voor even de warme thee opgezocht worden.
   
  Na rust meer spektakel aan de zijde van SEH. Eerst was het Hanekamp met een mogelijkheid na een slechte uittrap van de doelman van VSCO. Het schot miste echter hoogte en kon eenvoudig gepakt worden. Na 55 minuten opnieuw een grote kans, ditmaal voor centrale verdediger Willem Klein Tijssink. Via een corner kwam de bal voor zijn voeten, maar het schot had te weinig richting en ging recht op de keeper af. Een minuut later was daar nog Jurian Rosendal met een goede combinatie in het zestienmetergebied, maar de bal sprong net te ver van de voet af om een schot op goal te lossen. Aangezien elke aanval gevaarlijk werd in deze fase werd de hoop op een goed resultaat groter en groter, helemaal toen Jelle van der Snel doorkwam en de doelman kon testen. De keeper lag echter opnieuw in de weg.
   
  De hoek waar de klappen vallen
  Na 70 minuten leek SEH dan eindelijk op een verdiende 2-1 voorsprong te komen. Helaas bleek middenvelder Jeremy van de Beek buitenspel te staan en ging het feest niet door. In de eerste de beste tegenaanval lag de bal wel in het netje, maar in het verkeerde doel dus. Een lange bal van VSCO werd niet goed ingeschat, waardoor de aanvaller eenvoudig breed kon geven en het opnieuw makkelijk binnenwerken was voor de gasten. Twee cadeautjes voor de gasten, die hier dankbaar gebruik van maakten. SEH moest dus opnieuw in de achtervolging. In de 83e minuut kreeg Rosendal nog een goede kans op de gelijkmaker, toen een bal in het vijfmeter-gebied viel. Hij kon zijn voet er echter niet helemaal goed achter krijgen, waardoor de bal over het doel ging.
   
  Vlak voor tijd was daar de 1-3, opnieuw uit het niets. Na gigantisch geknoei voor de goal van SEH kon VSCO opnieuw profiteren en was het definitief gespeeld. Het verhaal toch wel van dit teleurstellende seizoen: te makkelijk doelpunten weggeven en zelf de kansen niet benutten. Zo wordt het contrast met vorig jaar groter en groter en blijkt eens te meer dat details in het voetbal een wereld van verschil maken. SEH 2 bevindt zich nu op de één na laatste plaats en zal aan de bak moeten.
   
  Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan neemt SEH 2 het op tegen Be Quick 2 uit Zwolle en is het doel, naast 3 punten, ook om het goede gevoel terug te krijgen. Het goede gevoel dat vorig jaar zo vaak de boventoon voerde en zorgde voor een sterk collectief. De winterstop komt als geroepen!
   
  Man of the Match:
  1. Thijmen Palm: 5 punten
  2. Willem Klein Tijssink: 3 punten
  3. Frank Jansen: 1 punt
   
  Speler van het seizoen klassement:
  1. Niels Schuurman: 18 punten
  2. Kristian Stijf: 15 punten
  3. Jurian Rosendal: 11 punten
      Willem Klein Tijssink: 11 punten
  5. Jordy Wagenaar: 6 punten
      Thijmen Palm: 6 punten
  7. Frank Jansen: 5 punten
  8. Sven Liefers: 4 punten
  9. Dylan Houtman: 3 punten
  10. Youp Dil: 1 punt
        Nol Braam: 1 punt
        Sander Schakelaar: 1 punt
   
  #GaMeeMetSEH2
  Via @vvSEH2 blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal.
   
  Tekst en foto: Christian van Beek