• SEH 2 verliest van voetballend sterker en effectief WVF

  19 nov 2023
 • Op zaterdag 18 november stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen WVF 3 uit Zwolle op het programma voor het tweede elftal. Ondanks het puntverlies van vorige week kan de aansluiting met de subtop nog steeds gevonden worden. De verkiezingen staan komende week voor de deur; kiest SEH 2 voor de linker- of de rechterzijde van de ranglijst? Wordt er opnieuw geïnvesteerd in de defensie vandaag of vormen we straks de oppositie?
   
  Op een kletsnat sportpark de Eeuwlanden werd al snel duidelijk dat de tegenstander uit Zwolle over de nodige ervaring beschikte. WVF begon sterk aan het duel en wist de bal in de openingsfase makkelijker in de ploeg te houden. SEH kon nog geen rust aan de bal vinden, waardoor het na een balverovering vaak snel weer moest omschakelen. In de 16e minuut was daar het eerste wapenfeit van WVF. Een steekpass door de as zette de spits van de Zwollenaren 1-op-1 met keeper Bert Mensink, maar hij wist het schot met zijn voeten te pareren. Even later was daar een goede ingreep van Wessel Tellegen, waarbij een zeker schot op goal geblokt kon worden en de bal over de achterlijn verdween.
   
  Actieve slotfase eerste helft
  De handelingssnelheid en nauwkeurigheid aan de bal moesten dus omhoog en dat signaal leek in het laatste kwartier van de eerste helft opgepikt te worden. In de 32e minuut was het eerst Sven Liefers met een harde pegel van 18 meter, welke de keeper richting de zijlijn kon boksen. De voorzet die volgde kwam perfect op het hoofd van Niels Schuurman en daar was dan ineens de 1-0 voorsprong voor de mannen uit Heerde.
   
  Erg lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want in de eerste tegenaanval lag de bal alweer in het eigen netje. Mede door onduidelijkheid over wel of geen buitenspel, maar achterin werd deze helaas toch echt opgeheven: 1-1 dus. Nog geen 3 minuten later alweer een reuzenkans voor de thuisploeg. Spits Youp Dil werd goed weggestuurd, wilde de keeper omspelen maar deze was alert. Helaas dus geen 2-1 voor rust, maar wel hoop vanwege het laatste kwartier.
   
  Alweer snel in de achtervolging
  In de rust één wissel aan de kant van SEH: Jurian Rosendal zou erin komen voor Jasper van Berkum. Na 8 minuten voetballen keek SEH alweer tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd op de rand 16 gelegd en vanaf daar knap in de verre hoek geknikt: 1-2. Even later opnieuw een kopkans voor de gasten, die sterk waren via het luchtruim en ons hiermee ook pijn zouden doen in het verdere verloop van de wedstrijd. De wedstrijd leek in de 73e minuut definitief gespeeld te zijn, toen een cadeautje achterin bij SEH dankbaar werd uitgepakt. Een voorzet werd verkeerd ingeschat, waardoor de bal makkelijk binnengewerkt kon worden door de aanvaller van WVF. Ondanks dat beide ploegen niet veel creërden waren het de gasten die toesloegen op het juiste moment.
   
  Net als de eerste helft was het laatste kwartier ook de beste fase van SEH in het tweede bedrijf. In de slotfase werden drie grote kansen bij elkaar gespeeld en had er dus nog zeker een resultaat ingezeten. Eerst was het Thijmen Palm met een schietkans, na terugleggen van Kristian Stijf. De bal werd echter niet helemaal vol geraakt en de inzet verdween naast. Twee minuten later was het Stijf die mocht aanleggen in de 16, maar de korte hoek werd goed afgeschermd door de doelman. In de 84e minuut nog een reuzenkans, waarbij een lage en strakke voorzet van Frank Jansen door Niels Schuurman werd verlengd en bij toeval op de keeper belandde.
   
  Als je ze zelf niet maakt...
  En dan zul je altijd zien: de eerstvolgende kans tegen gaat er wel gelijk in. Vlak voor tijd wist WVF nog wat extra zout in de wonden te strooien en de 1-4 op het scorebord te zetten, opnieuw via een voorzet en kopbal. Een zeer geflatteerde score gezien de kansen, maar op voetballend vlak een terechte nederlaag voor de Witte Muizen. WVF was rustiger aan de bal, op momenten slimmer in de duels en sloeg toe wanneer het kon. Zo moet SEH zich voorlopig neerleggen bij een 7e plaats en is de afstand tot de bovenste plekken voor nu ver weg.
   
  Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen nummer 10, 't Harde 2. Een mooie kans dus om afstand te nemen van de onderste plekken en op te gaan voor de tweede zege van het seizoen!
   
  Man of the Match
  1. Niels Schuurman: 5 punten
  2. Kristian Stijf: 3 punten
  3. Thijmen Palm/Sander Schakelaar: 1 punt
   
  Speler van het seizoen
  1. Kristian Stijf: 15 punten
  2. Niels Schuurman: 13 punten
  3. Jurian Rosendal: 8 punten
      Willem Klein Tijssink: 8 punten
  5. Jordy Wagenaar: 6 punten
  6. Sven Liefers: 4 punten
  7. Frank Jansen: 3 punten
      Dylan Houtman: 3 punten
  9. Youp Dil: 1 punt
      Nol Braam: 1 punt
      Thijmen Palm: 1 punt
      Sander Schakelaar: 1 punt
   
  #GaMeeMetSEH2
  Via @vvSEH2 blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal.
   
  Tekst en foto: Christian van Beek