• SEH 2 verliest van Hatto-Heim 2 in moeizame wedstrijd

  24 feb 2024
 • Na twee zaterdagen zonder competitieverplichtingen was het dit weekend tijd voor speelronde 12 in de 2e klasse D. De tegenstander op deze 24e februari, Hatto-Heim 2, is nog altijd in de race voor promotie en is momenteel terug te vinden op plek 3. In de uitwedstrijd was de ploeg uit Hattem met 3-1 te sterk en liet het met name voor rust weinig toe. SEH is 2024 goed begonnen en is nog ongeslagen, mede dankzij diverse oefenduels. Reden genoeg dus om met het nodige vertrouwen aan de aftrap te verschijnen.
   
  SEH moest het deze zaterdag doen zonder trainer Harry Veldhuis, die van een welverdiende vakantie geniet in het zonnige Egypte. De focus ging voor Veldhuis dus even op hele andere driehoeken, waardoor Jordy Joostema en William Bax zich vandaag over de tactiek en de opstelling mochten ontfermen. Iets na 12 uur klonk daar het fluitsignaal en werd er afgetrapt op veld 2 van sportpark 'de Eeuwlanden'. De gasten namen al vrij snel het initiatief en probeerde bij balbezit SEH vroeg onder druk te zetten. Hier had SEH veel moeite mee, waardoor de bal zelden lang in bezit was.
   
  Vroeg op achterstand
  Na een kwartier spelen kwam Hatto-Heim al op voorsprong. Een schot buiten het strafschopgebied werd getoucheerd door Jurian Rosendal en de bal belandde met een boog over keeper Bert Mensink: 0-1 en gelijk in de achtervolging dus. Dit was helaas geen startsein voor de thuisploeg om wakker te worden, want vlak daarna werd de marge verder vergroot. Simpel balverlies in de opbouw resulteerde in een dieptebal en een één op één situatie. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt en dus stond het na 18 minuten spelen al 0-2.
   
  Ja, Hatto-Heim zat er kort op en liet aan de bal bij vlagen ook een aardig niveau zien. SEH stelde daar echter bar weinig tegenover in het eerste bedrijf en werd na 21 minuten nog enigszins in leven gehouden na een goede redding van keeper Mensink. Na het half uur was daar zowaar de eerste mogelijkheid voor de Witte Muizen. Een corner van Willem Klein Tijssink, alias de 'non-heading dutchman' (Klein Tijssink speelde vandaag met een wond op zijn hoofd), kwam op de eerste paal terecht en schoot vervolgens voorlangs. Niemand wist zijn voet echter nog tegen de bal te krijgen, waardoor er aan de stand niets meer veranderde voor het rustsignaal.
   
  Donderspeech doet wonderen?
  Op basis van de eerste helft was er bij menigeen weinig behoefte aan nogmaals 45 minuten voetbal. De mannen uit Heerde lieten na rust echter zien dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om een resultaat mogelijk te maken. Was het de donderspeech van Joostema? Waren het de wijze woorden van Bax? We zullen het nooit weten. De tweede helft was 3 minuten onderweg en de bal ging voor SEH aan de goede kant op de stip. Hands op de doellijn van de gasten was het oordeel. Klein Tijssink ging achter de bal staan en wist deze via de onderkant van de lat, om hem nog even wat spannender te maken, binnen te werken: 1-2 dus en we hadden zowaar weer een wedstrijd!
   
  In de fase na de 1-2 nam het geloof bij de thuisploeg toe. Er werd meer gevoetbald en er werd goed en collectief druk gezet. Hatto-Heim was het even kwijt en leek amper meer op de ploeg die het voor rust was. Na 65 minuten was het geloof op een resultaat nog aanwezig, echter gooide een fout achterin definitief roet in het eten. Een lange bal werd verkeerd ingeschat en Mensink werd kansloos gelaten door een lob van de aanvaller van Hatto-Heim: 1-3. Deze goal leek de doodsteek voor de thuisploeg en het vertrouwen leek weg te ebben.
   
  In het restant van de tweede helft weinig actie voor de beide goals, maar toch wisten de gasten nog eenmaal toe te slaan. Een corner werd goed voorgegeven, waarna een gedaante in het geel en blauw boven iedereen uit torende: 1-4 en dus toch nog een vervelende nederlaag voor SEH. Door deze uitslag zakt SEH van plek 7 naar plek 8 op de ranglijst. Kans op eerherstel is er volgende week helaas nog niet, aangezien de ploeg van Veldhuis dan opnieuw van een vrij weekend kan genieten. Of het daadwerkelijk tot een voetbalvrij weekend komt is afwachten.
   
  Man of the Match:
  1. Frank Jansen: 5 punten
  2. Jurian Rosendal: 3 punten
  3. Kristian Stijf: 1 punt
   
  Speler van het seizoen:
  1. Kristian Stijf: 21 punten
  2. Niels Schuurman: 19 punten
  3. Jurian Rosendal: 14 punten
  4. Willem Klein Tijssink: 11 punten
  5. Frank Jansen: 10 punten
  6. Thijmen Palm: 6 punten
      Sander Schakelaar: 6 punten
      Jordy Wagenaar: 6 punten
  9. Sven Liefers: 4 punten
      Dylan Houtman: 4 punten
  11. Jasper van Berkum: 3 punten
        Bert Mensink: 3 punten
  13. Nol Braam: 1 punt
   
  #GaMeeMetSEH2

  Via @vvSEH2 blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal.
  Tekst en foto: Christian van Beek