• Op alweer de laatste zaterdag van november speelde SEH 2 een uitwedstrijd tegen en bij 't Harde 2. Op papier een goede mogelijkheid om de kater van vorige week weg te spelen. Makkelijke wedstrijden bestaan dit seizoen echter niet. Vandaag een jeugdig SEH 2 tegen een fysiek sterke ploeg. Waar in het vorige verslag nog even verwezen werd naar de verkiezingen, zou een deel van de selectie vandaag nog niet eens mogen stemmen. Om maar aan te geven dat het vandaag ook zeker niet vanzelf zou gaan.
   
  Omstreeks 12 uur klonk het startsein van de wedstrijd. Bij aanvang leek het er even op alsof de lente haar intrede deed, aangezien het zonnetje goed door kwam en er weinig wind te bekennen was. In een wat rustige openingsfase kreeg de thuisploeg na 8 minuten de eerste mogelijkheid. Een bal op de linksbuiten werd teruggetrokken op de rand van het zestienmeter-gebied, maar de inzet verdween naast. Even later moest keeper Bert Mensink echt in actie komen, toen hij een laag schot met zijn voeten wist te keren. Nee, SEH begon de wedstrijd nog niet heel overtuigend en kon nog geen rust aan de bal vinden. De thuisploeg zat er kort op en was zeker niet van plan om SEH tijd en ruimte te geven aan de bal.
   
  Laat het vlaggetje maar wapperen
  Na 13 minuten spelen was daar de eerste doelpoging van de mannen in het blauw en wit. Thijmen Palm moest met zijn chocoladebeen afwerken en schoot via een verdediger over. De corner die volgde werd goed binnengewerkt in de rebound door Willem Klein Tijssink, maar de grensrechter stak de vlag in de lucht. De bal zou tijdens de voorzet over de achterlijn zijn geweest, maar dit leek onmogelijk gezien de positie van trapnemer Sven Liefers. De vlaggenman van de thuisploeg zou er letterlijk en figuurlijk nog vaker een stokje voor steken deze middag.
   
  Na een hoop commotie werd het spel hervat en was het oppassen voor de omschakeling van 't Harde. Jurian Rosendal wist de aanvaller goed naar de zijkant te dwingen en de bal verdween naast. De corner die volgde was goed ingestudeerd. SEH stond erbij, keek ernaar en zag de inzet van de bonkige spits vol in de kruising belanden: 1-0. Vier minuten later kwam SEH goed door aan de linkerkant, de bal werd laag voorgegeven en spits Niels Schuurman dacht de 1-1 binnen te werken. Ware het niet dat de grensrechter de vlag de lucht in stak. Wie ging deze man vertellen dat 'Vlaggetjesdag 2023' al in juni had plaatsgevonden en dat hij daarvoor in Scheveningen had moeten zijn?
   
  Driemaal is scheepsrecht
  Na 34 minuten was daar dan eindelijk de 1-1. Een afgeslagen schot van Sven Liefers werd goed binnengewerkt door Niels Schuurman. De vlag ging (u raadt het al) opnieuw de lucht in, maar de scheids geloofde het dit keer wel en gaf het voordeel voor de verandering eens aan de Witte Muizen. In de minuten voor rust werd het nog tweemaal billenknijpen voor trainer Harry Veldhuis en achterban. Eerst was het de spits van de thuisploeg die een voorzet over werkte. Even later belandde een kopbal vol op de lat en was het vanwege een scrimmage hectisch voor de goal van keeper Mensink.
   
  In de laatste aanval voor rust wist SEH van de gemiste kansen te profiteren. Een goede corner van Liefers, ditmaal blijkbaar niet over de achterlijn geweest, kwam terecht bij Klein Tijssink en zijn inzet werd tegen de touwen gewerkt: 1-2! Prettig rusten dus en de wind eens mee in de rug, ook wel eens welkom!
   
  Van kwaad tot erger
  Na rust een tweetal wijzigingen bij SEH. Jurian Rosendal en Imre van den Brink verlieten het veld en voor hen kwamen Jelle van der Snel en Stan Polkamp het veld in. Na de eerste helft werd het er helaas niet beter op. Werd er eerst nog een vrij onsmakelijke gehaktbal weggeharkt, was het na 58 minuten dan toch echt 2-2. Net als vorige week oogde SEH kwetsbaar met hoge ballen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd ingedraaid en verlengd, waardoor SEH weer een tandje bij moest schakelen. De thuisploeg rook bloed en zat er eigenlijk al het gehele duel feller op dan de mannen uit Heerde.
   
  Rond de 70e minuut tweemaal gevaar uit een corner. Eerst was het de thuisploeg met een mogelijkheid en vlak daarna kreeg SEH een goede kans om op voorsprong te komen. De voorzet bleef na een duel in de 'zestien' hangen en werd vervolgens geblokt, waardoor deze net over vloog. De wedstrijd kon nog beide kanten op en het leek erop dat de ploeg die nu zou scoren er met de winst vandoor zou gaan. Na 77 minuten kwam SEH op een 3-2 achterstand. Knullig inspelen op een overvolle plek op het middenveld resulteerde in balverlies en via de omschakeling lag het open.
   
  Helaas typerend voor deze wedstrijd, waarin SEH (afgezien van een deel van de eerste helft) een bedenkelijk niveau aan de bal haalde. Mede daardoor werd het steeds lastiger om uit de duels te blijven en op het fysieke vlak was 't Harde vandaag sterker. Na 83 minuten nog één kans voor SEH, waarbij invaller Jordy Wagenaar een verlengde kopbal tegen de keeper aan schoot. Het was vandaag helaas niet genoeg. Door deze 3-2 nederlaag blijft SEH onderaan de middenmoot bungelen en is het voor nu de wonden likken.
   
  Volgende week opnieuw een wedstrijd tegen een ploeg die onder SEH op de ranglijst staat. Dan komt VSCO'61 uit Oosterwolde op bezoek. Een ploeg die een beetje doet denken aan 't Harde, dus de Heerdenaren weten wat ze kunnen verwachten en zijn dus gewaarschuwd. Afstand nemen van de onderste plekken is het doel voor nu, hoe vervelend ook.
   
  Man of the Match
  1. Niels Schuurman: 5 punten
  2. Jurian Rosendal: 3 punten
  3. Frank Jansen: 1 punt
   
  Speler van het seizoen
  1. Niels Schuurman: 18 punten
  2. Kristian Stijf: 15 punten
  3. Jurian Rosendal: 11 punten
  4. Willem Klein Tijssink: 8 punten
  5. Jordy Wagenaar: 6 punten
  6. Sven Liefers: 4 punten
      Frank Jansen: 4 punten
  8. Dylan Houtman: 3 punten
  9. Youp Dil: 1 punt
      Thijmen Palm: 1 punt
      Nol Braam: 1 punt
      Sander Schakelaar: 1 punt
   
  #GaMeeMetSEH2
  Via @vvSEH2 blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal.
   
  Tekst en foto: Christian van Beek