• SEH 2 pakt eerste driepunter in winderig Zwolle!

  4 nov 2023
 • Deze zaterdag nam SEH 2 het op tegen CSV'28 2 uit Zwolle. CSV'28 is de competitie aardig begonnen en bevindt zich in de subtop, terwijl SEH juist de aansluiting met de bovenste plekken probeert te vinden. Op het nieuwe kunstgras van veld 1 op sportpark 'De Verbinding' waaide de wind volop, maar dat was gelukkig eindelijk weer eens in de rug van de Witte Muizen uit Heerde.
   
  Levendige openingsfase
  In tegenstelling tot de vorige wedstrijden leverde de openingsfase ditmaal direct al het nodige spektakel op. Na 4 minuten spelen kreeg de thuisploeg een reuzenkans op de 1-0, maar de bal belandde op de paal. De rebound was voor keeper Nol Braam, die de bal met een fraaie redding uit de bovenhoek wist te werken. Nog geen 3 minuten later was het SEH dat van zich afbeet. Buitenspeler Jelle van der Snel passeerde de back met een goede actie, wist vervolgens ook de keeper het nakijken te geven, maar zag zijn inzet net voor de lijn gestopt worden door een verdediger van CSV. Het was de thuisploeg die in de openingsfase het balletje net wat makkelijker van voet tot voet liet gaan, ondanks dat het verder niet tot grote kansen kwam in het eerste kwartier. De kracht van de thuisploeg lag met name voorin, terwijl al snel duidelijk werd dat er achterin de nodige kansen zouden liggen vanmiddag.
   
  Eén keer met de ogen knipperen...
  In de 20e minuut was daar de voorsprong voor de mannen uit Heerde. Een lange bal werd goed gecontroleerd door Youp Dil en hij wist met een prima steekbal aanvaller Jordy Wagenaar te bereiken. Wagenaar sneed goed naar binnen en wist vervolgens ook prima af te werken in de verre hoek: 0-1. Een welkome opsteker voor SEH, aangezien het de laatste weken toch vaak in de achtervolging moest en dus moest repareren. In deze fase van de eerste helft was knipperen met de ogen er niet bij, want er gebeurde genoeg. Twee minuten na de openingsgoal ontving Niels Schuurman de bal op het middenveld. Hij wist van der Snel goed in stelling te brengen, maar de aanvaller kon de keeper helaas niet passeren.
   
  Zoals gezegd oogde CSV kwetsbaar achterin, maar was het ook waken voor de kwaliteit van de thuisploeg. Dit zorgde voor een leuke en open wedstrijd, waardoor de mannen van de 'socials' alle zeilen bij moesten zetten om één en ander goed te documenteren. Weer een minuut na de beoogde 0-2 kreeg SEH opnieuw een mogelijkheid in de 1-op-1. Wagenaar slalomde, bijna als volleerd skiër, langs een tweetal verdedigers maar moest vanuit een lastige positie dit keer opnieuw de verre hoek proberen te vinden. Dit lukte helaas niet. Tijd om te balen van een gemiste kans was er ook niet bij, want vrijwel elke aanval leverde gevaar op. Zo was het ook niet heel vreemd dat SEH in de 26e minuut op een 0-2 voorsprong kwam en dus al snel op rozen zat. Een lange bal van Schuurman werd onderschept, maar de verdediger speelde de bal te kort terug op de keeper. Van der Snel was attent, had het overzicht en bracht spits Dil in stelling die eenvoudig binnen kon werken; 0-2!
   
  Door dik en döner
  De voorspelde regen bleef in de eerste helft nog even weg, maar de kansenregen ging gewoon door. In minuut 35 was daar opnieuw Wagenaar met een goede dribbel. Hij wist collega vleugelspeler Van der Snel te bereiken, maar hij kon de bal net niet tegen de touwen werken. Twee minuten later kon van der Snel dan wel juichen. Een hoge bal kwam door de wind met een behoorlijk stuit terecht in de 16-meter, van der Snel knikte de bal goed naar de verre hoek en deze inzet was de keeper te machtig; 0-3! Door dik en dun blijven strijden, ook in de laatste wedstrijden, leverde vandaag een heerlijke tussenstand op in Zwolle en dat was prettig rusten.
   
  Ditmaal een bijzondere menukaart in de kantine, waar het balletje gehakt even genegeerd werd en het tijd was voor döner. Broodjes, een kapsalon of een lahmacun; het was allemaal voorradig en het smaakte ook zeker naar behoren. Een tip dus voor de kantinecommissie van SEH, mocht men dit lezen.
   
  Storm Ciarán gaat ook in Zwolle liggen
  In het tweede bedrijf een wissel aan de kant van SEH, waarbij Youp Dil zich moest melden bij de eerste selectie en Jasper van Berkum het veld in kwam. Ook CSV had een wissel doorgevoerd; de iets te integere vrouwelijke grensrechter uit het eerste bedrijf werd gewisseld voor een 'man van de club' en hij kon zich gelijk laten gelden. In de 52e minuut ontving Wagenaar de bal op rechtsbuiten, gaf strak voor en Niels Schuurman dacht de 0-4 te maken. Er werd echter gevlagd voor buitenspel, waardoor het feest niet doorging. Storm Ciarán was in Nederland al even gaan liggen, maar ook SEH vond het in de tweede helft wel mooi geweest en liet zich aan de bal minder gelden.
   
  Het was CSV'28 die de schade moest proberen te herstellen en veelvuldig de bal had. Echt gevaarlijk werd het slechts eenmaal, maar keeper Nol Braam keepte een prima pot en wist daarnaast nog een schot op goal met de borst te controleren; het kon allemaal vanmiddag in Stadshagen. De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan het eerste bedrijf en daar had de ploeg uit Heerde alle vrede mee. Er werd niet goed meer gevoetbald, maar wel scherp verdedigd door met name de ervaren mannen achterin. Kristian Stijf, Jurian Rosendal, Willem Klein Tijssink en Frank Jansen speelden allen een degelijke pot en dat resulteerde mede ook in de eerste clean sheet van het seizoen. Een verdiende overwinning voor SEH 2 en met een wedstrijd minder dan de bovenste ploegen zit er nog genoeg in het vat om de aansluiting te vinden!
   
  Volgende week gaat SEH 2 op bezoek bij VV Hattem 2 op sportpark 'T Achterveen. Hattem is de huidige hekkensluiter van de competitie en wacht nog op de eerste punten. Op papier dus een goede mogelijkheid om de stijgende lijn door te trekken en verder aan het vertrouwen te werken!
   
  Man of the Match
  1. Jordy Wagenaar - 5 punten
  2. Willem Klein Tijssink - 3 punten
  3. Nol Braam - 1 punt
   
  Speler van het seizoen
  1. Kristian Stijf - 11 punten
  2. Jurian Rosendal - 8 punten
      Niels Schuurman - 8 punten
  4. Jordy Wagenaar - 6 punten
  5. Sven Liefers - 4 punten
  6. Willem Klein Tijssink - 3 punten
      Dylan Houtman - 3 punten
  8. Youp Dil - 1 punt
      Nol Braam - 1 punt
   
  Volg @vvSEH2 en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal. #GaMeeMetSEH2
   
  Tekst en foto: Christian van Beek