• SEH 2 komt niet verder dan gelijkspel tegen Oene

  29 okt 2023
 • Afgelopen zaterdag nam SEH 2 het in eigen huis op tegen VV Oene 2, uit Oene inderdaad. De herfst heeft inmiddels haar intrede gedaan en een blik op de ranglijst doet vermoeden alsof SEH 2 in de herfst van haar carriére zit. Ook de gasten uit Oene kenden een moeizame start van het seizoen met eveneens 1 punt uit drie duels. Een mooi affiche dus en wilde SEH de aansluiting vinden met de subtop moest er gewonnen worden!
   
  Moeizaam begin
  De openingsfase was van beide ploegen voorzichtig, waarbij het vooral zaak was de bal in de ploeg te houden op het natte kunstgras van het hoofdveld op sportpark 'de Eeuwlanden'. De eerste speldenprik kwam van de thuisploeg. Een corner werd gevaarlijk ingedraaid door Sven Liefers, maar in de 16-meter was de bezetting niet optimaal waardoor de bal voorlangs schoot. Even later was het Oene dat van zich liet horen. Binnen 3 minuten wist het twee afstandsschoten richting keeper Bert Mensink te lossen, echter gingen beide doelpogingen over. Toch was het Oene die het initiatief nam naar mate de eerste helft vorderde. Voetballend was het zeker niet hoogstaand, maar de gasten waren feller in de duels en wonnen de meeste tweede ballen. De afstemming ontbrak bij SEH en dat resulteerde in veel onnodige meters en slordigheden in balbezit.
   
  Het was dan ook niet geheel verrassend dat Oene op voorsprong kwam. Ongelukkig uitverdedigen: de bal werd vanuit de as tegen een inkomende aanvaller opgeschoten, resulteerde in een reuzenkans voor een middenvelder van Oene. Deze wist de mogelijkheid te benutten in de korte hoek, waardoor SEH niet voor het eerst dit nog prille seizoen in de achtervolging moest. Vlak voor rust nog een goede kans voor SEH. Waar het voetballend nog niet wilde lukken moest het gevaar van dode spelmomenten komen. Een vrije trap belandde bij de tweede paal en via aanvaller Youp Dil kwam de bal recht in de handen van de keeper terecht. Tijd voor een peptalk in de rust, want op basis van de eerste helft had SEH nergens recht op.
   
  Opnieuw wakker na de thee
  De eerste tien minuten na rust gaven nog weinig hoop op een resultaat in eigen huis. Niet dat Oene gevaarlijk werd, maar in balbezit zat er nog te weinig overtuiging en emotie in het spel van de witte muizen. Vlak voor het uur spelen was daar Nathan van Dommelen met een goede individuele actie. De back van Oene kon net ingrijpen en werkte de bal bijna nog in eigen goal. De corner die volgde was ook gevaarlijk, maar spits Youp Dil schoot over uit een volley. Er leek opnieuw wat peper in het achterwerk van SEH te komen na rust, net zoals in de uitwedstrijd tegen Owios twee weken geleden. In de 66e minuut was het even schrikken toen Oene uit het niets een bal tegen de paal schoot en de schade groter had kunnen maken, maar SEH kwam gelukkig goed weg.
   
  Na dit moment nam de ploeg uit Heerde het heft in handen en leek het te beseffen wat er nodig was voor een resultaat. Eerst was het Thijmen Palm met een goede voorzet, maar Niels Schuurman kon zijn voet net niet tegen de bal zetten. In de 72e minuut was daar dan eindelijk de gelijkmaker voor SEH. Een mooie aanval werd via Palm de 16-meter in gelobt en Youp Dil lobte vervolgens de bal vakkundig over de keeper als Dennis Bergkamp in zijn hoogtijdagen: 1-1! Loon na hard werken en op naar meer, was het motto. Nog geen minuut later leek het helemaal de kant van SEH op te vallen toen de 2-1 binnen viel. Het was echter de grensrechter van Oene die het allemaal iets te snel vond gaan met de score en besloot er een stokje voor te steken, waarbij er grote twijfel ontstond over de integriteit van de man met vlag.
   
  Eén moment en het momentum
  Ook in de slotfase van het duel lag het momentum volledig aan de zijde van de thuisploeg en was Oene, ondanks het gegeven dat de Eeuwlanden voor hun bekend terrein is, volledig de weg kwijt. Vlak voor het laatste fluitsignaal had middenvelder Willem Klein Tijssink nog voor een enorme vreugde explosie kunnen zorgen. Een prima corner belandde net buiten de 5 meter; Klein Tijssink klom de lucht in en won het kopduel, maar de bal viel rakelings naast. Einde wedstrijd en helaas weer geen overwinning voor de mannen uit Heerde. De conclusie was gelijk aan enkele eerdere wedstrijden; SEH kwam te laat op gang en deed zichzelf tekort.
   
  Volgende week wacht een uitduel bij CSV'28 2 uit Zwolle, Stadshagen. CSV is het seizoen vrij aardig begonnen, dus opnieuw een mooie test voor de mannen uit Heerde. U bent welkom op het sportpark, welke de naam 'De Verbinding' draagt. Wij doen uiteraard weer live-verslag van deze kraker, mits de verbinding (u snapt hem) op orde is.
   
  Uitslag Man of the match
  Kristian Stijf: 5 punten
  Niels Schuurman: 3 punten
  Youp Dil: 1 punt
   
  Tussenstand Speler van het seizoen
  1. Kristian Stijf: 11 punten
  2. Jurian Rosendal: 8 punten
      Niels Schuurman: 8 punten
  4. Sven Liefers: 4 punten
  5. Dylan Houtman: 3 punten
  6. Jordy Wagenaar: 1 punt
      Youp Dil: 1 punt
   
  Volg @vvSEH2 en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal. #GaMeeMetSEH2
   
  Tekst: Christian van Beek
  Foto: Barend de Ruiter, van een eerder duel dit seizoen van SEH 2.