• SEH 2 doet zichzelf tekort in Hattem en speelt gelijk

  11 nov 2023
 • Deze zaterdag nam SEH 2 het op tegen hekkensluiter VV Hattem 2. SEH wist vorige week een knappe overwinning te boeken uit bij CSV en hoopte de stijgende lijn, welke de laatste weken al was ingezet, door te trekken. Hattem wachtte nog op de eerste punten van het seizoen. 11 november dus; opening van het carnavalseizoen. Voor SEH 2 ook reden voor een feestje?
   
  Ongelukkige voorzetten
  Bij aankomst op sportpark 'het Achterveen' werd duidelijk dat de thuisploeg een voorkeur had voor natuurgras en dus werd er gang gezet richting (een drassig) veld 3. De omstandigheden maakte verzorgd voetbal over de grond erg lastig en dus werd er veelvuldig gekozen voor de lange bal. Na 5 minuten was daar de eerste kans voor SEH. Een voorzet kwam terecht bij Youp Dil, echter kopte hij de bal recht in de handen van de keeper. In de fase daarna had SEH vooral de bal en wist het bij vlagen de zijkanten te bereiken, maar de andere zijkant werd net zo hard bereikt na het geven van de voorzet. De ballen waren nog niet op maat en belandde vaak ver voorbij de tweede paal, waarbij ook gezegd moest worden dat het veld aan de kleine kant was.
   
  Na 16 minuten was daar ineens de kans voor SEH om op voorsprong te komen. Wessel Berghorst ontving de bal in de hoek van het 16-metergebied, schoot snel en zag zijn inzet via de onderkant van de lat voorlangs verdwijnen. SEH werd hierna helaas niet sterker, maar juist slordiger aan de bal. Op momenten werd de diepte te snel gezocht, waardoor er van langdurig balbezit geen sprake meer was. Verdedigend had de ploeg uit Heerde het opnieuw goed voor elkaar, dus daar vooralsnog geen zorgen. Na 29 minuten dacht Hattem even de 1-0 te maken, echter riep de aanvaller iets te opzichtig 'los' vlak voor het moment van de aanname en daar was de scheidsrechter alert op.
   
  Drie corners= penalty
  In het laatste kwartier voor rust weinig uitgespeelde kansen, maar wel veel corners voor SEH. Net zoals in de openingsfase waren de voorzetten nog niet op maat. Dit leverde veel duels op en soms wat hachelijke momenten in het strafschopgebied van Hattem, waarbij er zelfs een opstootje onstond. In een toch wel gezapige wedstrijd misschien juist nodig om het echte vuurwerk te laten ontbranden. De 'drie corners= penalty'-regel had SEH vandaag op weg kunnen helpen, maar helaas ging deze vlieger niet op en werd de thee opgezocht met een 0-0 ruststand.
   
  Na rust opnieuw een SEH dat meer de druk naar voren zocht. Een lange bal werd verlengd door spits Dil en belandde bij Jelle van der Snel. Zijn poging, welke tussen een schot en een voorzet in zat, ging rakelings voorbij de tweede paal. Kort daarna belandde een voorzet voor de voeten van Berghorst. De bal bleef echter onder het lichaam hangen, waardoor het schot niet goed gedrukt kon worden en over werd gewerkt. Na het uur spelen kwam centrale verdediger Sander Schakelaar in kansrijke positie na een ingooi, maar ook deze inzet miste overtuiging en ging voorlangs.
   
  'Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest'
  De beste aanval van de middag had een beter lot verdiend. Willem Klein Tijssink en de inmiddels ingevallen Sven Liefers combineerden fraai op de linkervleugel, waarna Liefers de bal terugtrok. De bal kwam perfect voor de voeten van tweede invaller Jasper van Berkum, maar hij schoot hard op de lat met binnenkant rechts. Dé uitgelezen kans om de ploeg te belonen die het meeste recht had op de overwinning, zeker na rust.
   
  De grootste mogelijkheid van Hattem liet op zich wachten tot de 82e minuut. Een lage voorzet leek binnengewerkt te worden door een buitenspeler, maar daar dacht Frank Jansen anders over. Jansen werkte de bal vlak voor de goal knap over de lat en wist de spreekwoordelijke deksel op de neus te voorkomen. 'Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest', zei een groot voetballer ooit. En zo was het maar net.
   
  Eindstand 0-0, waarbij SEH dus opnieuw de nul hield en zich bij de minst gepasseerde defensies van de competitie kon voegen. Drie punten levert dit natuurlijk niet op, maar voetballen vanuit de organisatie en hard werken is de basis en dat zit dus wel snor.
   
  Volgende week eindelijk weer een thuiswedstrijd in de voetbaltempel die 'de Eeuwlanden' heet. Dan komt WVF 3 op bezoek en moet SEH toch echt een reeks met overwinningen proberen neer te zetten, zodat de blik omhoog kan en de grauwe middenmoot verlaten kan worden.
   
  Man of the Match:
  1. Willem Klein Tijssink: 5 punten
  2. Frank Jansen: 3 punten
  3. Kristian Stijf: 1 punt
   
  Speler van het seizoen klassement:
  1. Kristian Stijf: 12 punten
  2. Jurian Rosendal: 8 punten
       Niels Schuurman: 8 punten
       Willem Klein Tijssink: 8 punten
  5. Jordy Wagenaar: 6 punten
  6. Sven Liefers: 4 punten
  7. Frank Jansen: 3 punten
      Dylan Houtman: 3 punten
  9. Youp Dil: 1 punt
      Nol Braam: 1
   
  #GaMeeMetSEH2
  Via @vvSEH2 blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal.
   
  Tekst en foto: Christian van Beek