• SEH 2 boekt knappe overwinning op Be Quick '28

  12 mei 2024
 • Op deze zonovergoten 11e van mei stond de één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor SEH 2. Tegenstander op het eigen sportpark was Be Quick '28 2. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wisten de mannen uit Heerde nog een punt over te houden uit de confrontatie in Zwolle, maar had het voetballend weinig in te brengen. De uitdaging was vandaag op voorhand dus groot, maar SEH 2 heeft al meermaals aangetoond dat het een ware 'reuzendoder' kan zijn.
   
  Net als in het heenduel was de opdracht duidelijk: zorgen dat het lang een wedstrijd bleef en er zelf op momenten uit proberen te komen. Het hielp dan ook zeker niet mee, toen de bal na de eerste aanval van de gasten tegen de touwen belandde. Een lange bal viel over iedereen heen en werd vakkundig over doelman Bert Mensink gelobt: 0-1. In de fase na de goal geen grote kansen, maar vooral het balbezit voor de gasten uit Zwolle. SEH had moeite met het tempo en moest in de hitte vooral achter de bal aan, wat energie kostte.
   
  SEH laat van zich horen
  Na 28 minuten voetballen was daar de eerste dreiging aan de kant van SEH. Niels Schuurman ontving de bal in het strafschopgebied, koos een hoek en zag de bal via een vijandelijke voet van richting veranderd worden. De bal belandde achter via de paal en dus werd het een hoekschop. Sven Liefers gaf vervolgens strak voor en Schuurman wist deze kans wel te benutten. Een harde kopbal kwam ook hard tegen het net en daarmee stond het ineens 1-1!
   
  Met die goal groeide ook het geloof dat er wel eens een resultaat in kon zitten vandaag, want SEH liet zich meer zien aan de bal en in de duels. Be Quick stelde er in het restant van de eerste helft ook weinig tegenover. In de 38e minuut probeerde de sterke rechtsbuiten van de gasten het nog eens van afstand, maar keeper Mensink liet zich niet verrassen. Met een gelijke stand werden dus zowel de koelte als de ranja opgezocht, want het was geen weer voor warme thee.
   
  De wedstrijd komt los
  De korte onderbreking kwam de wedstrijd ten goede. SEH ging verder op de ingeslagen weg na de goal en kwam in de 57e minuut zelfs op voorsprong! Een goede lange bal kwam op maat bij Schuurman terecht, hij hield in en schoot met zijn chocoladebeen beheerst binnen: 2-1! Met nog een half uur op de klok was het niet de vraag of Be Quick zou aanzetten, maar wanneer. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. In de 70e minuut ontving de nummer 17 van Be Quick de bal. De aanname was goed en er werd direct geschoten, waarbij de bal binnenwaaide in de korte hoek en keeper Mensink het nakijken had: 2-2 dus en het kon nog alle kanten op.
   
  Wie verwacht had dat de ploeg uit Zwolle door zou zetten had het mis. Twee minuten na de gelijkmaker gaf SEH weer een teken van leven. Een goede lange bal van Frank Jansen werd op waarde geschat door Sven Liefers. Met een schitterende draai speelde hij zichzelf vrij en schoot binnen in de verre hoek: 3-2! In de slotfase geen grote mogelijkheden meer. Er werden harde, maar eerlijke duels uitgevochten op het middenveld. Vlak voor tijd gaf SEH nog een vrije trap weg op een gevaarlijke plek, maar dit leverde geen mogelijkheid meer op voor de mannen uit Zwolle.
   
  En zo wist SEH 2 een knappe overwinning te boeken tegen een ploeg, welke lange tijd mee heeft gedaan om de titel. Volgende week spelen de mannen van trainer Harry Veldhuis de laatste wedstrijd van het seizoen, en wel tegen VSCO'61 uit Oosterwolde. Bij een goed resultaat kan SEH het seizoen nog afsluiten als nummer 6 en dat zou, gezien de eerste seizoenshelft, een meer dan prima resultaat zijn. Laten we hopen dat de zon zich volgende week weer net zo laat zien als deze zaterdag, dan komt alles in orde. Hup SEH!
   
  Man of the Match:
  1. Willem Klein Tijssink - 5 punten
  2. Niels Schuurman - 3 punten
  3. Sven Liefers - 1 punt
   
  Speler van het seizoen:
  1. Niels Schuurman - 31 punten
  2. Kristian Stijf - 30 punten
  3. Jurian Rosendal - 25 punten
  4. Willem Klein Tijssink - 17 punten
  5. Frank Jansen - 15 punten
  6. Sander Schakelaar - 11 punten
      Jordy Wagenaar - 11 punten
  8. Thijmen Palm - 9 punten
  9. Sven Liefers - 8 punten
  10. Dylan Houtman - 4 punten
  11. Jasper van Berkum - 3 punten
        Bert Mensink - 3 punten
  13. Nol Braam - 2 punten
        Hessel van Lohuizen - 2 punten
   
  #GaMeeMetSEH2
   
  Blijf @vvSEH2 volgen om ook in deze slotfase van het seizoen op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal!
   
  Tekst en foto: Christian van Beek, die onlangs vader is geworden en toch de tijd heeft gevonden voor het maken van een verslag. Respect en gefeliciteerd!