• SEH 1 begint en eindigt competitie met thuisduel

  12 aug 2023

 • Na verschillende oefenduels en drie bekerpotjes start op 23 september de competitie voor de mannen van trainer Jordy Vakkert. De afgelopen seizoenen gebeurde dat gelijk voor de eerste selectie met een derby. Twee jaar geleden moest er begonnen worden met een uitduel tegen VEVO (1-2 winst), en vorig seizoen was er een thuisduel tegen WZC Wapenveld geprogrammeerd (0-2 verlies). Nu staat er een wedstrijd op het eigen sportpark tegen CSV ’28 te wachten!

  De eerste seizoenshelft komt ten einde op 9 december. Dan is er een uitwedstrijd tegen Elspeet. Met die ploeg heeft SEH echter dan nog niet alle teams in deze competitie één keer gehad: elf wedstrijden zijn er bij de winterstop gespeeld. De 4e klasse B bestaat dit jaar uit veertien ploegen en dus is één seizoenshelft dertien duels.

  Het officiële voetbal in het kalenderjaar 2024 begint op 20 januari, de winterstop is dus relatief kort (vorig seizoen was het tot 4 februari). Maar het kalenderjaar begint gelijk met een derby: op die 20 januari moet SEH immers naar VEVO in Veessen!

  Zoals gebruikelijk zijn er in het voorjaar wat meer vrije zaterdagen. Zoals rond half februari. Vanaf 24 februari volgt er weer een reeks van vijf wedstrijden achter elkaar. Rond de meivakanties wordt er niet gespeeld op 27 april (Koningsdag), maar wél op 4 mei (Dodenherdenking) door de zaterdagploegen. De zondagploegen spelen juist op 28 april en niét op 5 mei (Bevrijdingsdag). Vanaf die 4 mei gaat ook de laatste serie van vier duels van start voor SEH.

  De laatste twee wedstrijden van het seizoen zijn (normaliter) op 18 en 25 mei. Eerst is er een uitduel tegen Stroe, een week later wordt de competitie afgesloten op het eigen sportpark met een derby tegen VEVO. De derby’s tegen WZC Wapenveld staan gepland voor 25 november (uit) en 20 april (thuis).

  Alle duels worden vooralsnog ‘gewoon’ op een zaterdag gespeeld. Veelal om 14.30 uur, met uitzondering van de uitwedstrijden tegen ESC (aanvang 14.45 uur) en CSV ’28 (15.00 uur). Bekijk de afbeelding hierboven voor het complete programma in de competitie voor SEH 1.

  Lees dit bericht voor het programma in de voorbereiding van SEH 1. De speeldagenkalender voor dit seizoen, ook voor andere teams van belang, is hier te vinden.

  Ook voor veel andere teams van SEH is de competitie en/of bekerindeling inmiddels bekend. Een klein deel uitkomend in de categorie B zal nog een week moeten wachten, tot en met het weekend van 18/19 augustus.