• PEC Zwolle heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met VV Heino én met VV SEH uit Heerde. Met de toevoeging van deze gerenommeerde verenigingen wordt er inmiddels met 34 convenantclubs uit stad en regio samengewerkt.

  Martijn Hollewand, hoofd jeugdscouting en coördinator partnerclubs, reageert namens de PEC Zwolle Voetbalacademie: ,,Ik ben heel blij dat we met VV Heino en SEH onze 33ste en 34ste convenantvereniging mogen verwelkomen. Met deze partnerships wordt invulling gegeven aan de kernpropositie van PEC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio is en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat. Het gaat hierbij voornamelijk om kennisdeling middels thema-avonden, verschillende opleidingen die worden aangeboden en vele contactmomenten tussen de amateurclub en PEC Zwolle.''

  VV SEH
  VV SEH (Sportclub Excelsior Heerde) werd op 1 maart 1957 opgericht als zaterdagclub en dat zijn ze nog steeds. Het eerste elftal van VV SEH is actief in de vierde klasse. De jeugdafdeling groeit als kool en neemt met 29 teams deel aan de competitie. Met ruim 850 leden is VV SEH een vereniging van formaat. Naast de reguliere samenwerking gaat PEC Zwolle SEH helpen met het aanbieden van goede, uitdagende en diverse trainingsvormen voor de jongste leden. 

  Over de samenwerking
  De samenwerking met de convenantverenigingen behelst meer dan enkel voetbaltechnische zaken. Zo kunnen er o.a. ook oefenwedstrijden gespeeld worden tegen jeugdteams van de PEC Zwolle voetbalacademie, worden jeugdleden ingezet als ballenjongen/-meisje of middenstipdoekdragers tijdens competitiewedstrijden van het eerste elftal en behoort wedstrijdbezoek met grote groepen tot de mogelijkheden.

  Voorzitter Bram Horst van SEH: ,,Na goede gesprekken te hebben gevoerd gaan we als SEH samenwerken met PEC Zwolle. We kijken uit naar een goede en mooie samenwerking waarin we ons als club verder kunnen ontwikkelen en er voor beide partijen een win-win situatie kan ontstaan.''


  Bron tekst en foto: PEC Zwolle. Op de foto hierboven (vlnr): Herman Zwerver, Mark de Haan (PEC Zwolle), Rob van der Most, Bram Horst, Jelle Mink, Martijn Hollewand (PEC Zwolle), Johnny Visch.