• Rowin Moerenhout ‘speler van het jaar’ bij SEH 1

  10 jul 2024
 • Een wisselbeker met daarop nu ook zijn eigen naam. Die eer kwam onlangs Rowin Moerenhout toe. De centrale verdediger van het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is verkozen tot de ‘DA Drogisterij & Parfumerie Heerde speler van het jaar’, van het seizoen 2023-2024. De felbegeerde wisselbeker is door bestuurslid voetbaltechnische zaken Herman Zwerver uitgereikt aan Moerenhout (zie foto boven).

  Ook dit seizoen werd tijdens iedere thuiswedstrijd van SEH 1 de man of the match verkozen. Doorgaans vier ‘vaste volgers’ van het team mochten aan de vijf beste spelers punten geven. Moerenhout werd dit seizoen tweemaal uitgeroepen tot man of the match na een thuiswedstrijd. Naast een pakketje met inhoud van sponsor DA Heerde voor de beste speler van dat duel werd er ook een totaalklassement bijgehouden over het hele seizoen. De winnaar daarvan ontvangt aan het eind van het seizoen de wisselbeker.

  Na dertien thuiswedstrijden in de competitie kwam uiteindelijk dus Rowin Moerenhout als winnaar uit de bus. Hij bleef zo doelman Ties van Leeuwen en de gebroeders Zandvliet (Rick en Mark) ruim voor. De top-vijf werd gecomplementeerd door Jochem Tellegen, de winnaar van vorig jaar.

  Constant
  Herman Zwerver deelde dit seizoen soms zelf ook punten uit voor de man of the match. Over de titel voor Rowin Moerenhout zegt hij: ,,Rowin speelde bijna alles en was een constante factor voor het team en trainer. Hij stond achterin zijn mannetje, maakte weinig fouten en had een mooi aandeel in het lage aantal tegendoelpunten van SEH 1 dit seizoen. Daarnaast heeft hij ook een aantal belangrijke doelpunten gemaakt. Dat viel meerdere personen op, waardoor Rowin ook tweemaal de 'dagwinnaar' werd. Al met al een terechte winnaar van de DA Drogisterij & Parfumerie Heerde speler van het jaar!’’

  Het eerste elftal van SEH eindigde het afgelopen seizoen op een knappe derde plaats in de 4e klasse B. En dankzij een zeer sterke campagne met drie overtuigende overwinningen in de nacompetitie is de ploeg gepromoveerd. Na zeven seizoenen zal de ploeg van trainer Jordy Vakkert vanaf september weer in de derde klasse te bewonderen zijn. Dan gaat natuurlijk ook de strijd rondom de ‘speler van het jaar’ bij SEH 1 verder en kan Rowin Moerenhout proberen zijn titel te prolongeren. De complete eindstand van het afgelopen seizoen van die competitie is hier te vinden.