• Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft een punt overgehouden aan de derby tegen WZC uit Wapenveld. Op het eigen Sportpark de Eeuwlanden kwam de ploeg van trainer Edwerd Schuring tegen de Wapenvelders niet verder dan 1-1. En daar konden beide kampen wel mee leven na afloop, gezien het wedstrijdverloop. Vlak voor de thee kwam WZC op voorsprong, de thuisploeg repareerde die achterstand uiteindelijk terecht via Robert Jan van den Hoek: 1-1.

  Geen wijzigingen aan Heerder-kant in vergelijking met de start van de tweede helft tegen VV Heerde. Wel een ander spelbeeld ten opzichte van dat duel, want SEH had moeite met de spelopvatting van WZC en kon daardoor niet in het eigen spel geraken.

  SEH had dan wel veelvuldig de bal in het eerste bedrijf, juiste keuzes werden er zelden gemaakt waardoor het spel rommelig was en kansen al helemaal niet werden gecreëerd. Diverse uitblinkers van een week eerder speelden ondermaats, en omdat WZC nou ook niet bepaald aanvallende intenties toonde was het bij tijd en wijlen een matig schouwspel.

  De eerste commotie op het veld ontstond na een dik kwartier spelen, toen Burgmeijer smerig doorging op Van den Hoek: arbiter Wildeboer deed het ‘slechts’ af met geel, mogelijk vond hij het te nog te vroeg in het duel voor zwaardere sancties.

  Gevolg van die vroeg uitgedeelde prent door scheidsrechter Wildeboer (zie foto) was wel dat bij de eerste de beste volgende overtreding ook Jochem Tellegen aan SEH-kant meteen geel kon bijschrijven en het duel daardoor niet vriendelijker werd.

  Na een half uur spelen dacht WZC op voorsprong te komen. Uit het niets werd een vrije trap van Kroes via de kop tot doelpunt gepromoveerd, maar assistent Houtman constateerde daarbij buitenspel en/of een overtreding: Wildeboer steunde de grensrechter in zijn beslissing en keurde het doelpunt af.

  Die voorsprong kwam er in minuut 45 alsnog, toen Doppenberg (opnieuw met het hoofd uit een standaardsituatie) binnen kon werken: 0-1 voor WZC op een voor die ploeg wel erg gunstig moment.

  SEH dacht binnen de minuut alweer op gelijke hoogte te komen via Veldhuis, maar nu was het de assistent aan de andere kant die buitenspel zou hebben gesignaleerd, waardoor nu het Heerder feestje niet door kon gaan en beide ploegen gingen rusten met 0-1. Fors werk aan de winkel dus voor SEH als gevolg van die wel heel vervelende tussenstand.

  Eén wissel in de rust bij SEH, waar Joël Veldman in het veld kwam voor Dennis Bijsterbosch. Al snel trok de thuisploeg vervolgens het initiatief naar zich toe en volgde de meer dan verdiende gelijkmaker. Sven Veldhuis kon in minuut 52 vanaf de midden Van den Hoek wegsturen, die op snelheid en voetbalintelligentie het won van zijn directe tegenstander en doelman Bos kansloos liet: 1-1.

  De wedstrijd weer in evenwicht, SEH kon jacht gaan maken op een voorsprong en was in die fase ook beduidend beter dan WZC, wat niet meer van de eigen helft af kwam en slordiger begon te spelen.

  Na 55 minuten was Veldman het eindstation van een fraaie aanval en schoot hij de 2-1 tegen de touwen op aangeven van Veldhuis. De Eeuwlanden ontplofte, maar opnieuw was het assistent Jager die zijn vlag omhoog stak en gelijk kreeg van de matig fluitende Wildeboer.

  De stand bleef dus hangen op 1-1 en die kwam in de laatste fase van het duel ook niet echt meer in gevaar. SEH had haar dag niet en maakte te weinig juiste keuzes in het veelvuldige balbezit, terwijl WZC de voetballende capaciteiten ontbeerde om gevaarlijk te kunnen worden. De lange bal op voorwaartsen Roskam/Boerdam bleek de enige strategie te zijn van de gasten, zonder enig succes.

  Uiteindelijk floot scheidsrechter Wildeboer na vier minuten blessuretijd af en eindigde het duel dus in 1-1. Tegenvallend resultaat voor SEH? Op voorhand wel, maar gezien het wedstrijdverloop en de matige eerste helft alsnog een punt en voorlopige eliminatie van concurrent WZC in de titelstrijd. Die ploeg moet overigens nog bij de pinken zijn in de laatste fase van de competitie, wil het eventueel ook niet nog volledig naast een ‘toetje’ grijpen.

  Een toegift waarvan SEH al verzekerd is, maar de ploeg van trainer Schuring wil uiteraard meer. De marge met directe concurrenten EFC ’58 (0-11 zege bij Barneveld) en Heerde (0-3 zege bij Prins Bernhard) slonk deze speelronde wel tot drie verliespunten.

  Aanstaande zaterdag staat de ploeg een lastige uitwedstrijd te wachten in Garderen. Om 14.30 uur is dan Veluwse Boys de tegenstander, de heenwedstrijd op het eigen de Eeuwlanden leverde ternauwernood drie punten op (3-2 zege in blessuretijd) en uiteindelijk winst in de eerste periode.

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Rick Zandvliet, Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Sven Veldhuis (89. Hein Dezijn); Dennis Bijsterbosch (46. Joël Veldman), Jochem Tellegen (82. Harmen van Oene) en Robert Jan van den Hoek (76. Jeremy van de Beek)

  Toeschouwers: circa 750

  DA Heerde Man of the Match: Robert Jan van den Hoek

  Bekijk hier de wedstrijd terug (beelden van RTV 794)

  Foto's tijdens de wedstrijd zijn er ook gemaakt door Henri Dokter. Bekijk ze hier in het album.