Terechte nederlaag voor SEH 1

Maandag 10 september 2018

Het eerste elftal van SEH heeft afgelopen zaterdag haar tweede bekerwedstrijd verloren. In eigen huis was tegenstander Nieuwleusen uiteindelijk met 0-3 te sterk voor de Heerdenaren. Een terechte nederlaag voor het team van Pascal Diender, dat met name in de eerste helft geen vuist kon maken en veelal achter Nieuwleusen aan moest rennen.

De oranejehemden dachten na ongeveer 10 minuten op voorsprong te komen in Heerde, maar de prima fluitende Kwakkel ging correct mee in het vlagsignaal van assistent Houtman, die vlak voor de goal een buitenspelpositie geconstateerd had.

Toch kwam Nieuwleusen, komend seizoen derdeklasser in het district ´Noord´, na een half uur voetballen terecht op voorsprong, toen Vasse het meest alert reageerde bij een vrije trap en van dichtbij voor de 0-1 zorgde. Vijf minuten voor rust werd die marge verdubbeld, toen Meijerink vanaf elf meter mocht aanleggen en oog in oog met doelman Gert Jan Barneveld geen fout maakte: 0-2.

Na de pauze was er sprake van een ander duel, daar SEH veel feller vooruit verdedigde en druk zette op de tegenstander, waardoor het voor de neutrale toeschouwer een veel aantrekkelijker duel werd. De grootste mogelijkheid die SEH in die fase kreeg was een bal die een kwartier voor tijd uiteen spatte op de deklat, toen Erik Barneveld met zijn favoriete linker uithaalde vanaf 20 meter.

In de 89e minuut viel toch nog een treffer voor Nieuwleusen, terwijl even daarvoor doelman Barneveld in een 1 op 1 situatie nog redding bracht. Opnieuw was het Vasse die nu koel binnenschoot in de korte hoek: 0-3 en dat was tevens de eindstand.

Volgende week speelt SEH haar laatste bekerduel in en tegen Hattem. Bij winst in dat duel is doorbekeren nog steeds mogelijk. Aanvang Hattem – SEH op Sportpark Achterveen is 14.30 uur.

Opstelling SEH: Barneveld, De Jager, Rosendal (45. De Gooijer), Van der Steege, Niemeijer, Van Oene ©, Treep, Van Beek (60. Moerenhout), Van de Beek, Barneveld, Van de Most (45. Logtenberg)