SEH F3 WINT KNVB-BEKER!

Zondag 20 mei 2012

Het is voor SEH F3 een seizoen geworden dat eigenlijk niet meer te evenaren is. Najaarskampioen, Voorjaarskampioen en nu ook nog Bekerwinnaar!

SEH F3 heeft dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er 28 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Er werden 270 doelpunten gemaakt en ze kregen 38 doelpunten tegen. En dat zonder een vaste keeper!

SEH F3 speelde op 19 mei in Elspeet de finale tegen EZC F2. In speciale finale-polo's van AAA reclame gingen de jongens met busjes van Dijkstra naar Elspeet. Zodoende begon de dag voor de jongens al als een feest! In Elspeet aangekomen, bleek al snel dat de vv Elspeet alles zeer goed geregeld had; een groot compliment waard!

Na 5 minuten speeltijd werd het feestje echter even onderbroken. SEH F3 stond met 0-2 achter! Nu worden ze hier ondertussen niet meer zenuwachtig van, want dit was de vierde wedstrijd achter elkaar dat ze meteen tegen een achterstand aankeken. Ja, ga er maar aan staan: de druk van MOETEN presteren wordt voor die jongens steeds groter. Alles gewonnen, dan wil je die finales om het kampioenschap en de beker natuurlijk ook winnen.

Vorige week konden we puur op karakter tegen sv Epe het kampioenschap binnen slepen. Maar deze wedstrijd tegen EZC werd er ook weer een die we zeker niet gewend waren. Voetballend lukte het gewoon niet, hard werken ging ook moeizaam, kortom: de koppies en de beentjes hadden last van finale-stress. Dit werd nog eens extra duidelijk doordat de waterzak deze wedstrijd meer nodig was dan tijdens het hele seizoen. Maar: een echte kampioen wint ook zulke wedstrijden, dus na de 0-2 ging de deur op slot en hield Joost z'n doel keurig schoon. Er werd wat extra gas gegeven en het was vrij snel weer 2-2. Daarna kwam F3 niet echt meer in de problemen en liepen ze uit naar een verdiende 6-2 overwinning.