Vijfde plek voor SEH bij Bultman Hartholt Toernooi

Zaterdag 25 augustus 2018

Het eerste elftal van SEH heeft het door Hatto Heim en WZC Wapenveld georganiseerde Bultman Hartholt Toernooi afgesloten op een 5e plek. Waar afgelopen dinsdag na strafschoppen verloren werd van Hatto Heim, en dus vandaag de verliezerspoule volgde, won het team van trainer Diender vandaag twee maal.

Omdat de verliezerspoule afgewerkt werd in Wapenveld en de winnaar van het toernooi bekend moest worden in Hattem, opende SEH vandaag op Sportpark Monnikenbos tegen VSW uit Windesheim. Die ploeg had afgelopen donderdag een stevig pak rammel gekregen van Staphorst 2.

Geen onbekende voor SEH, daar beide ploegen elkaar vorig jaar ook al troffen in competitieverband. Waar in de eerste 25 minuten SEH een licht overwicht had, ging het tempo aan Heerder-kant na rust omhoog en eindigde het duel uiteindelijk in 4-1. Drie maal Erik Barneveld en een eigen goal zorgden voor de totale productie, terwijl Harmen van Oene daarvoor op de spreekwoordelijke brilstand nog een strafschop gekeerd zag worden.

Omdat op het andere veld CSV 28 gewonnen had van 's Heerenbroek volgde dus om 15:30 de finale van de verliezerspoule tussen SEH en CSV 28. Beide ploegen waren in dat duel aan elkaar gewaagd. Zowel SEH als CSV 28 moest het duel 10 minuten lang met een man minder spelen (Rosendal mocht tijdelijk inrukken voor vasthouden).

In het tweede bedrijf diverse kansen over en weer aangezien SEH met veel meer druk naar voren ging spelen en met drie man achterop. Geen van beide ploegen scoorde in de reguliere speeltijd, waardoor ook hier strafschoppen uitkomst moesten bieden.

SEH won uiteindelijk de strafschoppenreeks (Olthuis / vd Most / GJ Barneveld / Draaijer scoorden, Zandvliet faalde) en eindigde daardoor als 5e in het prima georganiseerde toernooi door Hatto Heim en WZC Wapenveld.

Aanstaande zaterdag vervolgt SEH de voorbereiding met de eerste bekerwedstrijd. SEH gaat dan op bezoek in Bruchterveld. Aanvang van dat duel is 14:30.