Winnaars penaltybokaal Rabo Jeugdweekend

Zaterdag 23 juni 2018

Bij voetbalvereniging SEH uit Heerde vond afgelopen vrijdag en zaterdag het Rabo Jeugdweekend plaats. Daarnaast werd er gestreden om de felbegeerde penaltybokalen. De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi.

Ook dit jaar is het onderste uit de kan gehaald voor de jeugdleden. Het jeugdweekend is voor de D-, E- en F-jeugd (JO9 tot en met de JO13) en de minipups bij SEH. Dit jaar voor de vierde keer onder de naam ´RABO-jeugdweekend´, omdat deze bank het evenement heeft geadopteerd.

Zowel vrijdagavond als zaterdag was er van alles te doen voor de bijna 200 deelnemers. Zo mocht de jongste jeugd op de eerste avond langs bij de buren van sportschool Bijsterbosch, waar ze onder meer konden sporten en een lesje judo kregen. Voor de ochtendactiviteiten op deze zaterdag was veld 3 omgetoverd tot een waar attractiepark, met allerlei activiteiten. Ook werd er een soort slangenvoetbal gespeeld, met behulp van de plaatselijke brandweer!

Als afsluiting op zaterdag was de penaltyfinale rond het middaguur. Alle deelnemers uit de F, E en D (jongens en meiden) hadden in de voorronde al wat strafschoppen mogen nemen, waarna in iedere categorie zo´n vijf spelers mochten strijden om de medailles. Bij de jongste categorie was Jari Wolf de beste, voor Roan van Dongen en Floran Toorn.

Bij de E-tjes ging Wout Beekman met de grootste beker naar huis. Hij wist alle drie de strafschoppen raak te schieten! Cas Huisman eindigde als tweede, vlak voor Niels Bouwhuis. Bij de oudste aanwezige jeugd was Thimo Borreman de beste. Hij bleef Suzy Wilson net voor. Mathias Eikelboom maakte het podium compleet.

Alle spelers maakten het de keeper erg lastig. En dat was niet zomaar iemand. Doelman Stef Brummel uit Epe was bereid gevonden af te reizen naar ´De Eeuwlanden´. Stef speelt normaal zijn wedstrijden in het beloftenteam van eredivisieclub Vitesse!

Diverse clubmensen en vrijwilligers zorgden er weer voor dat alles vlekkeloos is verlopen. Het RABO-jeugdweekend is voor deelnemers gratis, want een belangrijk deel van de kosten wordt door de hoofdsponsor, de vele lokale bedrijven en bijvoorbeeld ook de Supportersvereniging gedekt. De organisatie en onze SEH-jeugd zijn alle vrijwilligers en bedrijven erg dankbaar voor hun bijdragen. Op naar volgend jaar!