Open voetbaltraining voor meiden

Vrijdag 15 juni 2018

Meidenvoetbal bij SEH zit in de lift. Niet eerder had de club in alle leeftijdscategorieën een of meerdere meidenteams, die actief zijn in de KNVB-competitie. Eric Wagenaar, coördinator vrouwen- en meidenvoetbal: “Maar we blijven altijd op zoek naar nieuwe talenten.” SEH organiseert om die reden op woensdagmiddag 20 juni van 15.00 tot 16.00 uur een open voetbaltraining voor meiden tot en met 12 jaar. Meiden die het leuk vinden om een keer mee te doen, zijn dan van harte welkom.

Er zijn bij SEH teams in verschillende leeftijden. De jongste meiden zijn ingedeeld in de MO-11. Eric: “Sinds een paar jaar werkt de KNVB met nieuwe afkortingen. Waar er vroeger nog werd gesproken over F, E, D, C, B en A, is de indeling tegenwoordig gekoppeld aan leeftijden. Zo staat MO-11 voor Meiden Onder de 11.” SEH speelt mee in de MO-11, MO-13, MO-15, MO-17, MO-19 en de club heeft een damesteam. De meiden en vrouwen trainen twee keer in de week een uur en op zaterdag worden de wedstrijden gespeeld. “De trainingen worden verzorgd door spelers uit het eerste of kundige vrijwilligers. Elk team heeft ook een leider, die de facilitaire zaken regelt.” De wedstrijden vinden op zaterdag plaats, waarbij de ene keer thuis en de andere keer uit gespeeld wordt. De competitie start in september en eindigt in juni.

“Met de open voetbaltraining kunnen alle meiden mee doen die voetbal leuk vinden of die het gewoon een keer willen proberen. Ze mogen zelf of met hun ouder(s) naar het voetbalveld ‘De Eeuwlanden’ komen. Aanmelden is niet nodig.” Naast dat de meiden veel plezier beleven aan deze teamsport, worden er ook activiteiten buiten de wedstrijden om georganiseerd. Als afsluiter van het seizoen is het jeugdweekend, maar er worden ook tussendoor uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld een wedstrijd van de PEC Zwolle Dames of een avondje bowlen. “We vinden het belangrijk dat de meiden naast het spelen op het veld ook daarbuiten leuke dingen doen. Dit bevordert het teamgevoel en dat komt uiteindelijk het spel weer ten goede.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Eric Wagenaar via telefoonnummer 06-47051980.