SEH wint slotduel van Wijthmen

Zaterdag 26 mei 2018

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van deze competitie gewonnen. Onder warme omstandigheden was de ploeg nauwelijks de betere, maar wel het meest efficiënt tegen Wijthmen: 3-2.

Vooraf was wel duidelijk dat deze wedstrijd alleen nog om de eer ging. Wat dat betreft zou Wijthmen gemotiveerd aan de start hebben gestaan, want het heenduel tussen deze twee teams drie weken geleden eindigde in 0-5. Ten opzichte van vorige week, de nipte nederlaag tegen kampioen Zalk, speelde SEH met een iets andere voorhoede: Erik Barneveld en Sander Draaijer voetbalden in plaats van de afwezige Jeremy van de Beek en Frank Olthuis.

De wedstrijd begon alleraardigst voor SEH. Al in de tweede minuut hadden de blauwwitten op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat de poging van Erik Barneveld tegen de paal ging. De beginfase van het duel was daarna zeer open, met mogelijkheden over en weer. De eerste de beste kans voor Wijthmen was raak in minuut elf: Nick van Gurp rondde een razendsnelle counter af. Lang duurde het niet tot de gelijkmaker viel. Na een kleine twintig minuten kon Sven Veldhuis eenvoudig binnen tikken dankzij een afgemeten voorzet van Sander Draaijer. Na ongeveer een half uur spelen toonde Erik Barneveld zijn klasse. Binnen drie minuten wist hij tweemaal te scoren. Eerst op aangeven van Mark Zandvliet en daarna via een schot van afstand. Daarmee is Barnveld met elf doelpunten ook nog topscoorder van het team geworden. De ruststand was dus 3-1.

De tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste, maar werd wel spannend toen Wijthmen na een klein uur spelen terug kwam tot 3-2. Erik Schonewille was het meest attent bij een afvallende bal na een corner. De uitploeg probeerde vervolgens ook aan te zetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Wijthmen kreeg ook zeker kansen via met name Van Erp, maar doelman Richard Tijssen keepte een puike partij voor SEH. Daarnaast had hij vlak voor tijd het geluk dat invaller Kristian Stijf een bal van de lijn wist weg te koppen. Sander Draaijer had vervolgens de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar hij kreeg de bal niet langs Wijthmen-doelman Max Beernink. Daarmee eindigde de wedstrijd in 3-2.

Zeker geen goede wedstrijd, maar wel een fijne afsluiter van dit verder behoorlijk teleurstellende seizoen. Ondanks de overwinning is SEH ook niet meer gestegen op de ranglijst. Positie tien is de plek waar de ploeg het uiteindelijk mee moet doen als eindstand, want dit was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Marthijn van der Steege (36. Jurian Rosendal), Michiel de Gooijer (C), Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Christian van Beek (58. Kristian Stijf), Sven Veldhuis; Mark Zandvliet (65. Mathijs Logtenberg), Sander Draaijer en Erik Barneveld.

Primera man of the match: Erik Barneveld

Toeschouwersaantal: ongeveer 250