SEH verliest onnodig van VSW

Zaterdag 12 mei 2018

Het eerste elftal van SEH is zaterdagmiddag tegen een onnodige nederlaag opgelopen. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ was de ploeg zeker niet minder dan de nummer twee in de competitie, VSW. Maar waar de Heerdernaren de kansen niet wisten af te maken, deden de bezoekers dat wél: 0-1.

Vooraf was al duidelijk dat de wedstrijd vooral van belang zou zijn van VSW. De ploeg staat tweede en kan in die positie het koploper Zalk alleen maar moeilijk maken door de eigen wedstrijden te winnen. In SEH trof het team uit Windesheim een ploeg in goede vorm. De blauwwitten speelden twee weken geleden knap 2-2 gelijk in en tegen Kampen en vorige week was de ploeg van trainer Sander Goosensen veel te sterk voor Wijthmen (0-5). Ten opzichte van dat duel waren er drie wijzigingen in het Heerder elftal: Christian van Beek was weer fit en speelde in plaats van jongeling Mathijs Logtenberg. Verder kregen Kristian Stijf en Erik Barneveld de voorkeur boven Owen Niemeijer en Jeremy van de Beek.

Na een ietwat aftastend begin kreeg SEH in de wedstrijd steeds meer de overhand. Zonder echt grote kansen te creëren was de ploeg wel de betere. Erik Barneveld was na een kwartier spelen dichtbij een doelpunt, maar zag zijn poging net naast gaan. Tegenstander VSW was even daarna gevaarlijk via een corner. Tien minuten voor rust kreeg Sander Draaijer dé kans om SEH op voorsprong te schieten. Hij stond alleen voor de keeper, maar kreeg de bal niet om doelman Remon Rietman heen. Waar de thuisploeg verzuimde om te scoren, was het even later wél raak aan de andere kant. Doelman Richard Tijssen wist een voorzet, ietwat gehinderd door ploeggenoot Kristian Stijf, niet klemvast te pakken. De rebound werd uiteindelijk in het lege net geschoten door Sander Horstman. Een lelijke tegenvaller voor SEH, zo vlak voor rust.

De bezoekers controleerden aanvankelijk de wedstrijd goed in de tweede helft. De vele voorzetten van SEH, met name via de linkerkant, kwamen maar niet aan bij een ploeggenoot. Aan de andere kant was VSW gevaarlijk, onder meer via topscoorder Platenkamp. Met nieuwe aanvallende impulsen via Mark Zandvliet en Jeremy van de Beek probeerde SEH het nog wel, maar onder meer Erik Barneveld en Marthijn van der Steege hadden niet het geluk aan hun zijde bij inzetten. En toen ook Sven Veldhuis vlak voor tijd zijn afstandsschot net naast zag gaan, was wel duidelijk dat VSW de wedstrijd zou winnen: 0-1.

Al met al een onnodige nederlaag voor SEH. De ploeg had zeker recht op een punt en misschien zelfs wel op de overwinning. Het team kreeg voldoende kansen om te scoren, maar dat lukte niet. Misschien slagen de spelers daar volgende week wel in, als SEH op bezoek gaat bij koploper Zalk. Dat is wederom een wedstrijd met grote belangen voor de tegenstander, die bij winst nagenoeg kampioen is. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Marthijn van der Steege, Michiel de Gooijer (C), Kristian Stijf (54. Owen Niemeijer); Harmen van Oene, Christian van Beek (64. Mark Zandvliet), Sven Veldhuis; Frank Olthuis, Sander Draaijer (73. Jeremy van de Beek) en Erik Barneveld.

Primera man of the match: Harmen van Oene

Toeschouwersaantal: ongeveer 120