Voetbalmeiden SEH spelen 'interland' in Zweden

Dinsdag 08 mei 2018

HEERDE/STOCKHOLM 

Een heuse interland. De voetbalmeiden van SEH in Heerde spelen deze week in Zweden tegen hun Zweedse leeftijdsgenoten een echte internationale wedstrijd. De vijftien van MO15 hebben de voetbalreis zelf bij elkaar gespaard.

,,Het begon met veel fantasie, daarna werd het een droom, weer later een ideeen nu is het een serieus plan geworden.Een voetbalreis naar Zweden’’, lacht trainer Martin Borreman van de SEH-meiden. Borreman heeft met zijn gezin een aantal jaren in Zweden gewoond. Zijn dochter Miriam maakt deel uit van het enthousiaste meidenteam. ,,Tijdens de trainingen hebben we het er veel over gehad. Regelmatig hebben we erover gefantaseerd. Wat zou het niet fantastisch zijn als we naar Zweden zouden kunnen gaan. Zweden het land waar vrouwenvoetbal al jaren een hoog niveau heeft en dezelfde aandacht krijgt als mannenvoetbal.’’

De meiden werden steeds enthousiaster en hebben de afgelopen maanden op verschillende manieren geld ingezameld om de reis te bekostigen. ,,Er is veel geklust, er zijn huis-aan-huisacties geweest en wisten de meiden dertien plaatselijke ondernemers over te halen om een deel van de reis te sponsoren. Super dat deze bedrijven ons hebben geholpen.’’ Zo leveren Boverhoff Sloopwerken, Rozendal Home Electro, Koninklijke Van der Most, McDonalds Heerde, Dijkstra Bedrijfsauto’s, Schildersbedrijf Van Werven, J. Bons betonrenovatie en kunststofvloeren, AMI Kappers, Brink Techniek, Houtman Transport, de Plus, Clevermedia, Bart Pool Installaties en de Aro allemaal op hun eigen wijze een bijdrage aan de voetbalreis.

Woensdag 9 mei treffen de Heerder meiden Älta IF in Stockholm. Vrijdag 11 mei staat de wedstrijd tegen het Zweedse Boo FF op het wedstrijdprogramma. Boo FF is de grootste voetbal amateurvereniging van Zweden. Volgens aanvoerder Nina Grolleman zien haar teamgenoten enorm uit naar de voetbalwedstrijden. ,,We hebben er heel veel zin in, we voetballen al jaren samen. En nu gaan we samen een echte voetbalreis maken.’’ Ze vinden het ook best spannend. ,,Staan we daar ineens in Zweden tegenover elf Zweedse meiden. Ik weet eigenlijk helemaal niet welke taal we moeten spreken. Normaal zeg ik tegen de tegenstander: fijne wedstrijd. Ik denk dat we nog wel even gaan googlen’’, lacht de 14 -jarige Nina.

Rondom de wedstrijden staan ook nog verschillende toeristische uitstapjes op het programma om Stockholm en omgeving te ontdekken. Het meidenteam van SEH vliegt dinsdag 8 mei naar Stockholm en keert zaterdag 12 mei weer terug richting sportpark de Eeuwlanden in Heerde.