Remise in Kampen voor hoofdmacht

Maandag 30 april 2018

Het eerste elftal van SEH heeft een punt mee genomen uit Kampen. SEH kwam tot tweemaal toe op voorsprong tegen de thuisploeg, maar gaf uiteindelijk in extremis toch nog de zege uit handen: 2-2.

SEH begon het duel in de wetenschap dat het qua prijzen nergens meer voor voetbalde. Kampen daarentegen won een fors aantal van haar laatste duels en hoopt via de 3e plek in de eindrangschikking een play-off ticket af te dwingen.

De openingsfase was het voor beide ploegen even zoeken naar de juiste balans, maar bij de eerste echte mogelijkheid voor de Heerdenaren was het al meteen raak.

Van de Beek (Jeremy) kwam door via de rechterflank, gaf de bal in een hoog tempo voor en daar stond Olthuis klaar om met zijn chocoladebeen voor de openingstreffer te zorgen: 0-1.

Een lekkere opsteker voor SEH dat het duel daarna een kwartier lang controleerde, maar toch na een half uur spelen de gelijkmaker moest incasseren.

Op de achterlijn kon de nummer 18 van Kampen zichzelf veel te gemakkelijk vrij spelen en voorzetten, waar de bal via de binnenkant van de paal binnen geschoten kon worden: 1-1.

Kort daarna leek de thuisploeg op voorsprong te komen toen doelman Tijssen dacht dat de scheidsrechter voor buitenspel had gefloten en zich vervolgens de kaas van het brood liet eten. De Kampen aanvaller plukte de bal van Tijssen zijn voet en schoot in een leeg doel binnen, maar na reclameren van SEH-kant en kort overleg tussen de scheidsrechter en assistent Van Hell werd het doelpunt toch afgekeurd.

 Vlak voor rust was SEH vervolgens nog het dichtst bij een nieuwe voorsprong toen Van Oene vanaf een meter of 25 met zijn linker kon uithalen, maar de vuurpijl spatte uiteen op de deklat waardoor beide ploegen aan de thee gingen met een 1-1 tussenstand.

Waar voor de thee Kampen af en toe nog wel eens gevaarlijk werd via de snelle voorwaartsen, lag na de thee de controle volledig bij SEH.

Het elftal knokte voor elke meter en kwam na 60 minuten dan ook weer terecht op voorsprong. Dit keer was het Draaijer die in eerste instantie knap controleerde en met een uiterste krachtsinspanning voor 1-2 kon zorgen.

In de fase die volgde probeerde Kampen het SEH wel lastig te maken, maar was het met name slordigheid troef bij de thuisploeg, of SEH stond goed opgesteld waardoor doelman Tijssen geen één keer echt handelend hoefde op te treden.

SEH had de wedstrijd in het derde kwart in het slot moeten gooien, kreeg daar ook diverse mogelijkheden voor en toen na 70 minuten Draaijer met zijn tweede van de middag voor 1-3 zorgde leek het duel gespeeld.

Met de nadruk op leek, want waar de scheidsrechter in de eerste helft de thuisploeg mogelijk wel een geldige goal ontnam, keurde hij nu na overleg met de assistent van de thuisploeg een zuivere SEH-goal alsnog af.

Ondanks die tegenvaller voor SEH had Zandvliet vijf minuten voor tijd alsnog voor die 1-3 moeten zorgen, maar hij wist vanaf vijf meter voor een vrijwel leeg doel niet raak te prikken.

En die misser kwam SEH een aantal minuten later duur te staan. Een vrije trap vanaf eigen helft werd door SEH achterin niet goed ingeschat, waardoor invaller Ludgene MIquel in extremis alsnog voor 2-2 kon zorgen.

Uiteindelijk dus een gelijkspel tussen Kampen en SEH, in een duel waarin het elftal van Goosensen eigenlijk meer had moeten meenemen richting Heerde. Opnieuw te makkelijk de goals incasseren en het missen van een aantal prima mogelijkheden resulteerde dus in een 2-2 eindstand tussen Kampen en SEH.

Aanstaande zaterdag werkt SEH opnieuw een uitduel af. Dan gaat de ploeg om 14:30 op bezoek bij Wijthmen.

Opstelling SEH: Tijssen, Zandvliet, Van der Steege, De Gooijer (C), Niemeijer, Van Oene, Van Beek (60. Logtenberg), Veldhuis, Olthuis (70. De Wilde), Draaijer en Van de Beek (45. Zandvliet)

Toeschouwersaantal: 60