SEH voert spelersconvenant in

Vrijdag 27 april 2018

Met ingang van het seizoen 2018-2019 gaat SEH een spelersconvenant invoeren bij de senioren. De bijbehorende en achterliggende documenten en informatie is inmiddels gereed en ook op deze site te vinden.

Het spelersconvenant is een soort document waarin staat wat er van de speler wordt verwacht en wat andersom het lid van de vereniging kan verwachten. Het bestuur is dus van plan dit binnenkort in te voeren en ook het gesprek aan te gaan met voornamelijk de seniorenelftallen, waar de grootste problemen zijn als het gaat om bepaalde verplichtingen.

Zo wordt de club steeds vaker geconfronteerd met een gebrek aan spelers bij met name seniorenelftallen. Vaak moet er een beroep gedaan worden op spelers van andere elftallen. Om niet op de wedstrijddag voor verrassingen te komen staan, zijn de leiders van alle elftallen daarom uiterlijk donderdagavond op de hoogte van het aantal spelers waarover zij op zaterdag de beschikking hebben. In geval van nood geldt de volgende regel: elftallen staan spelers af aan een ander team. Uitgangspunt is hierbij dat een team tenminste over twaalf spelers kan beschikken. Spelers die weigeren mee te werken aan het tekort bij een ander elftal spelen ook niet bij hun eigen elftal.

Wordt het tekort aan spelers bij een team overigens veroorzaakt door vage afzeggingen, slechte opkomst of weekendjes weg, dan zijn andere teams niet verantwoordelijk voor het leveren van spelers. Daarnaast zijn er een aantal afspraken gemaakt, zoals dat ieder elftal een paar keer per jaar de keuken- of kantinedienst draait. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet altijd.

Daarom is er de invoering van een spelersconvenant, zoals dat afgelopen najaar ook al is besproken in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Via een checklist met een aantal stellingen kun je zien of jij een echte teamplayer bent. Waar je ambitie ook ligt, bij SEH gelden bepaalde regels en afspraken. Als je lid bent of wilt worden van onze club onderschrijf je die regels van harte. Als je alle stellingen in de checklist positief kunt beantwoorden pas je in het profiel van onze club en ben je van harte welkom binnen de SEH-familie!

De slogan binnen de vereniging is al jaren ´Wij Zijn SEH´. Aan dat woordje ´Wij´ zijn nogal wat consequenties verbonden. Wij wil zeggen dat je dingen samen doet, met elkaar en voor elkaar! Samen ben je verantwoordelijk voor het wel en wee van de club. Dat gaan we nu serieus oppakken.

De tekst en uitleg van het spelersconvenant én de checklist is vanaf heden te vinden op deze site via het kopje ´publicaties´ of anders door hier te klikken.