SEH geeft zege weg in Epe

Maandag 23 april 2018

Het eerste elftal van SEH heeft opnieuw onnodig punten gemorst. Dit keer gaf het team van trainer Goosensen tot twee maal toe een voorsprong weg tegen EZC, waardoor de score na 90 minuten voetballen bleef steken op 2-2.

Zeer warm was het afgelopen zaterdag aan de Kweekweg in Epe voor de wedstrijd tussen EZC ’84 en SEH. Voor beide ploegen stond er buiten de eer om nagenoeg niets meer op het spel, waardoor door beide teams vrijuit gevoetbald kon worden.

Toch had de warmte in het eerste bedrijf de nodige grip op beide teams, daar het tempo laag lag in de openingsfase en dat was het meest voordelig voor de thuisploeg. EZC kon daardoor in de duels komen met SEH en eenvoudig overeind blijven in het eerste half uur.

Toch nam SEH in de eerste helft nog de leiding, toen Van Beek een afvallende bal vanaf randje zestien met zijn rechter poot kon binnen volleren. Op basis van het balbezit een logische voorsprong en ook omdat doelman Tijssen in het eerste bedrijf niet echt getest werd een verdiende voorsprong met rust: 0-1.

Na de rust was SEH ook voetballend de betere ploeg, maar doordat het gehanteerde tempo te laag lag kon de thuisploeg de marge nog steeds op 1 houden. Draaijer had na een goed uur spelen de marge moeten verdubbelen, maar zijn inzet was niet krachtig genoeg.

Toen na 70 minuten spelen, net na een ingelaste drinkpauze voor beide teams, EZC ’84 zo maar op 1-1 kwam via Veldhuis was er op eens weer werk aan de winkel voor SEH.

Lang hoefden de Heerdenaren niet te wachten op de nieuwe voorsprong, want in minuut 74 kon Van Oene een fraaie voorzet van Niemeijer knap binnen koppen over de lange EZC-doelman.

SEH had de wedstrijd in de fase na die vernieuwde voorsprong moeten beslissen via gigantische kansen op de 1-3 en 1-4 maar opnieuw kreeg het elftal twee minuten voor tijd de deksel op de neus.

Een identieke goal voor EZC, waarbij Veldhuis voor de tweede keer die middag veel te veel ruimte genoot en knap kon binnen knallen onder doelman Tijssen door: 2-2.

Een tussenstand wat SEH volledig aan zichzelf te wijten had, want als de ploeg de gehele middag in een iets hoger tempo had gevoetbald en de gekregen kansen eerder had benut, had het geen kind gehad aan thuisploeg EZC ’84.

Nu zag het de Epenaren op wilskracht twee maal terug komen en eindigde de wedstrijd dus terecht in een gelijkspel: 2-2. Achteraf gezien een punt waarmee beide ploegen niets op schieten.

Aanstaande zaterdag speelt SEH opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek in Kampen. Aanvang van dat duel is 15:00.