SEH wint ruim van Dieze West

Zaterdag 14 april 2018

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag ruim gewonnen van Dieze West. De ploeg van trainer Sander Goosensen stond bij rust al met zes doelpunten voor en gaf de tegenstander in de tweede helft wel erg veel ruimte. De eindstand werd daardoor bepaald op 9-3. Evenals in het laatste thuisduel, waarin Storica met 7-2 werd verslagen, was Erik Barneveld weer de grote man aan de kant van SEH. Dit keer wist hij viermaal het net te vinden.

SEH had vorige week verloren bij Wilsum en weet sindsdien daardoor dat het eigenlijk nergens meer voor speelt. Zowel in de complete stand als in de laatste en derde periode maken de blauwwitten eigenlijk geen kans meer op een plek in de nacompetitie. Ten opzichte van het verliesduel bij Wilsum speelde SEH met drie andere spelers: Marthijn van der Steege, Jur Rorije en Christian van Beek stonden in de basis in plaats van Jurian Rosendal, Kristian Stijf en Harmen van Oene.

Thuisploeg SEH begon zeer aardig aan het duel, dat op verzoek van de bezoekers pas om 15.00 uur begon. Na de eerste de beste aanval was het dan ook al raak. Sven Veldhuis scoorde al binnen een minuut: 1-0. Ook daarna hielden de blauwwitten druk op het doel van de tegenstander. Na tien minuten was het al 3-0, dankzij doelpunten van Jeremy van de Beek en Erik Barneveld. Hoewel SEH daarna wat slordiger werd, scoorde de ploeg van trainer Goosensen nog driemaal in het eerste bedrijf via achtereenvolgens Marthijn van der Steege en tweemaal Barneveld. Dieze West wist eigenlijk niks te creëren voor de rust.

Dat lukte de Zwollenaren, mede dankzij twee wissels, na de rust wél. Eerst was het Barneveld die met zijn vierde van de middag nog voor de 7-0 zorgde, maar daarna kwam Dieze West sterk terug. Smaakmaker Bilal Ouali en Ali Al Refaey zorgden voor de 7-2 tussenstand. Met name het tweede doelpunt, een lob van afstand, was erg fraai. SEH voetbalde nauwelijks meer in de tweede helft. Invaller Mark Zandvliet wist nog wel twee keer te scoren en doordat Ouali namens de bezoekers ook nog een keer het net vond eindigde het duel in liefst 9-3. De blauwwitten hadden dit duidelijk vooral te danken aan het prima eerste bedrijf, want na de rust was het zeer matig.

Dankzij de overwinning is SEH wel weer een plekje gestegen in de stand. Het bezet nu positie acht. Voor de Heerdenaren volgen nu drie uitduels op een rij, te beginnen volgende week in Epe tegen EZC’84.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Marthijn van der Steege (66. Mark Zandvliet), Michiel de Gooijer, Owen Niemeijer; Jur Rorije, Christian van Beek (56. Rijcko Treep), Sven Veldhuis; Jeremy van de Beek, Sander Draaijer (72. Mathijs Logtenberg) en Erik Barneveld

Primera man of the match: Erik Barneveld

Toeschouwers: circa 150