SEH blameert zich in Wilsum

Zondag 08 april 2018

Het eerste elftal van SEH is in Wilsum tegen een dure nederlaag aangelopen. Een collectief falen resulteerde in een 1-0 uitslag voor de thuisploeg, waarmee het seizoen er voor SEH vroegtijdig lijkt op te zitten.

Het vertoonde spel van SEH leek gisteren geen moment op de strijdwijze van de ploeg die vorige week 90 minuten lang 's Heerenbroek haar wil oplegde, door een aggresieve speelstijl vooruit en het met name winnen van 99% van de tweede ballen.

Wilsum begon het duel, waar veel op het spel stond voor SEH, juist opportunistisch en maakte het SEH in de openingsfase erg moeilijk door veel lange ballen op de kopsterke Jan van Spijker en veel agressie in de duels.

Doelman Tijssen moest daardoor in het eerste bedrijf al een aantal keren handelend optreden, terwijl SEH aan de andere kant ook maar zo uit het niets op 0-1 had kunnen komen toen aanvoerder De Gooijer van dichtbij kon aanleggen, maar helaas de bal niet vol kon raken.

Voor de rust was het aan SEH-kant met name voorzichtigheid troef, waardoor Wilsum eenvoudig overeind bleef en steeds meer geloof begon te krijgen in een positief resultaat.

Na de thee had SEH wel iets meer grip op het duel, mede ook doordat de blauwwitten met de wind in de rug speelde en Wilsum meer moeite had met het spelen van de lange bal, maar toch was het opeens 1-0 voor de thuisploeg toen een zwabberbal vanaf een meter of 25 doelman Tijssen te machtig bleek.

Na die voor SEH vieze tegenvaller moest de ploeg na een uur spelen een nieuwe domper verwerken, toen Kristian Stijf zeer vervelend terecht kwam na een duel en per brancard het veld moest verlaten.

In het half uur wat volgde voerde SEH de druk wel op, kreeg het ook diverse prima mogelijkheden om weer langszij te komen maar telkens stond of de Wilsum-doelman of het ontbreken van precisie en of overtuiging een gelijkmaker in de weg.

Na bijna 8 minuten blessuretijd floot de prima arbiter van dienst af en resteerde voor SEH een "koude" douche en vervelende terugreis.

Door de 1-0 nederlaag tegen laagvlieger Wilsum lijkt het seizoen er voor SEH op te zitten, daar succes in de 3e periode nu wel erg ver weg lijkt voor de ploeg van trainer Goosensen.

Opstelling SEH: Tijssen, Zandvliet, De Gooijer (C), Rosendal, Niemeijer (65. Van der Steege), Stijf (60. Rorije), Van Oene, Veldhuis, Van de Beek (80. Van de Most), Draaijer, Barneveld

Toeschouwers: 83