Solide overwinning SEH in 's Heerenbroek

Zondag 01 april 2018

Het eerste elftal van SEH heeft de uitwedstrijd in en tegen ’s Heerenbroek met 0-3 gewonnen. Een dik verdiende en degelijke overwinning voor het team van trainer Goosensen, dat op “echt” gras geen moment in de problemen kwam.

SEH trof in tegenstander ’s Heerenbroek een ploeg in vorm aan. De laatste 5 competitiewedstrijden werden in winst omgezet door de groenhemden, waardoor op voorhand SEH dus een lastige middag tegemoet kon zien.

SEH begon echter agressief aan het duel en nam meteen het initiatief. Na 10 minuten was het al scoren geblazen voor de Heerdenaren, toen Olthuis alleen door kon richting het vijandelijke doel en geen fout maakte: 0-1.

Het was een wonder dat die score heel lang op het scorebord bleef staan, want SEH reeg in de fase na de openingsgoal de kansen aan een, zonder daarbij het net opnieuw te vinden.

Barneveld en Veldhuis hadden beiden bij uitgelezen mogelijkheden het vizier niet op scherp staan, maar toen iedereen dacht aan de thee te kunnen met een 0-1 tussenstand, schoot Draaijer vlak voor rust alsnog knap de 0-2 binnen.

Een perfect moment voor de verdubbeling van de marge, want SEH legde een prima eerste helft op het natuurgras te ’s Heerenbroek en de 0-1 tussenstand zou een te magere afspiegeling zijn geweest van de krachtsverhoudingen.

Na rust veranderde er aan het spelbeeld niet heel veel. SEH speelde geconcentreerd, won overal op het veld de meeste persoonlijke duels en het was daardoor wachten op de beslissing in de wedstrijd.

’s Heerenbroek daarentegen probeerde het wel, zocht veelvuldig via Pelgröm de lange bal, maar heel SEH stond goed waardoor Barneveld eigenlijk geen één keer echt handelend op hoefde te treden.

Vlak voor tijd volgde dan toch nog de dik verdiende 0-3 voor SEH. Barneveld kon terug leggen op randje vijf-meter, waar Van Oene eenvoudig de beslissende treffer kon binnen prikken.

SEH won daardoor op overtuigende wijze van ’s Heerenbroek en kan zich volgende week op gaan maken voor een zelfde soort potje, dan uit tegen Wilsum. Wanneer de ploeg met dezelfde wedstrijdinstelling die wedstrijd aanvangt en die lijn door kan trekken in de komende wedstrijden lijkt alles nog mogelijk in die 3e periode.

Opstelling SEH:

Barneveld, Zandvliet, Van der Steege (85. Rosendal), De Gooijer ©, Niemeijer, Stijf, Van Oene, Veldhuis, Olthuis (45. Van de Beek), Draaijer (75. Rorije), Barneveld

Toeschouwers: 50