SEH wint met zevenklapper

Zondag 25 maart 2018

Het eerste elftal van SEH heeft afgelopen zaterdag een grote overwinning geboekt. Hekkensluiter Storica kwam op bezoek naar ´De Eeuwlanden´ en keek bij rust al tegen een achterstand van 5-0 aan. In het tweede bedrijf wisten beide ploegen nog een paar keer te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 7-2. Grote man aan Heerder zijde was Erik Barneveld, die liefst vijf keer wist te scoren!

Vooraf leek het duel op papier misschien niet zo interessant. SEH was immers de nummer elf in de 4e klasse C en tegenstander Storica de hekkensluiter. De Zwollenaren hadden dit seizoen nog geen punt gepakt. SEH begon ten opzichte van het vorige duel tegen CSV´28 met twee wijzigingen: Harmen van Oene speelde centraal achterin in plaats van Jurian Rosendal en Erik Barneveld verving de afwezige Frank Olthuis.

De openingsfase van het duel was behoorlijk fysiek. Daardoor lag het spel regelmatig stil en kwamen beide ploegen niet echt in een ritme. Toch kon Sven Veldhuis SEH al in minuut zeven op voorsprong zetten, maar hij schoot op de keeper. Aan de andere kant was Storica ook in de buurt van een doelpunt. Na het aftastende eerste kwartier werd SEH sterker en sterker. Na een handvol kansen die de mist in gingen, scoorde Erik Barneveld wel in minuut 21 met een fraaie kopbal: 1-0. Vervolgens ging het heel snel en scoorde SEH in een kwartier tijd liefst vier keer: Sander Draaijer pikte zijn doelpuntje mee en Barneveld maakte nog drie doelpunten. Vlak voor rust kon Stefano Chaar nog wat terug doen namens de bezoekers maar doelman Richard Tijssen lette goed op.

Na rust scoorde Storica wél gelijk: Lorenzo Lubbers kreeg een niet te missen kans, 5-1. Na een klein uur spelen deed Sander Draaijer, met zijn tweede van de middag, namens SEH weer wat terug en even later was het Barneveld met zijn vijfde van de middag. De blauwwitten kregen vervolgens nog legio kansen om de voorsprong van 7-1 verder uit te breiden, maar onder meer Harmen van Oene, Jeremy van de Beek en Rijcko Treep wisten niet te scoren. Dat deed Orpheo Chaar namens de bezoekers nog wel een keer vlak voor tijd met een fraai afstandsschot. Daarmee werd de eindstand bepaald op 7-2.

Al met al een ruime en verdiende overwinning van SEH. Dankzij de driepunter is de ploeg van trainer Sander Goosensen een plekje gestegen in de totaalstand. Daarnaast was het de eerste overwinning in de laatste en derde periode. Volgende week speelt SEH de uitwedstrijd tegen ´s-Heerenbroek, dat de laatste weken zeer goed op dreef is. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Harmen van Oene, Michiel de Gooijer (66. Jurian Rosendal), Owen Niemeijer; Kristian Stijf, Christian van Beek (37. Rijcko Treep), Sven Veldhuis; Jeremy van de Beek (74. Wessel van der Most), Sander Draaijer en Erik Barneveld

Primera man of the match: Erik Barneveld

Toeschouwers: circa 150