Terechte nederlaag SEH in Stadshagen

Maandag 19 maart 2018

Het eerste elftal van SEH is de 3e periode van de competitie begonnen met een verliespartij. In Zwolle was CSV ’28 te sterk voor de ploeg van trainer Goosensen en werd het uiteindelijk 2-0.

In de openingsfase van het duel hadden beige ploegen moeite met het maken van het spel. Zowel CSV als SEH kregen weinig grip op de forse wind die er stond, waardoor voetbal spelen een lastig karwei bleek.

Toch dacht SEH na een dikke 20 minuten op voorsprong te komen toen Sven Veldhuis de keeper bijna verraste met een boogbal, maar in twee instanties wist de goalie een SEH-treffer te voorkomen.

In de tegenstoot die volgde lag de bal vervolgens wel meteen achter doelman Tijssen, die geen enkele kans had bij een poging van Lahzal: 1-0.

Een forse tegenvaller voor SEH dat tot aan dat moment toe niet onder deed voor de thuisploeg, maar dus in ene wel moest gaan achtervolgen.

Na de pauze een zelfde spelbeeld. Verzorgd voetbal spelen bleek moeilijk voor SEH, dat combinerend steeds niet tot echte kansen wist te komen.

Aan de andere kant daarentegen was het wel oppassen geblazen voor de CSV aanval, die bestond uit een drietal zeer handige voetballers.

Na 65 minuten spelen leek het duel daarna beslist te zijn. Opnieuw Lahzal mocht aanleggen vanaf een meter of 20 en dit maal was het eindstation de rechterkruising: 2-0.

SEH drong in de slotfase nog wel aan op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in het slot hing een 3-0 eerder in de lucht dan de 2-1.

Een terechte nederlaag uiteindelijk voor SEH dat zijn meerdere moest erkennen in de thuisploeg, zoals het dat ook al eerder dit seizoen deed in Heerde.

Aanstaande zaterdag volgt de tweede wedstrijd in die 3e periode, thuis tegen Storica. Winst is dan vereist, wil de ploeg nog uitzicht blijven houden op een eventuele prijs aan het einde van de rit.

Opstelling SEH:

Tijssen, Zandvliet, De Gooijer, Rosendal, Niemeijer, Stijf (Moerenhout), Veldhuis, Van Beek (Barneveld), Van de Beek (Janssen), Draaijer, Olthuis

Toeschouwers: 50