SEH op nippertje voorbij ’t Harde

Zaterdag 10 maart 2018

Het eerste elftal van SEH heeft een knappe overwinning geboekt. Na thuisnederlagen tegen HTC en koploper Zalk, was het team van trainer Sander Goosensen dit keer op 'De Eeuwlanden' te sterk voor nummer drie ’t Harde. De bezoekers kwamen nog wel terug van een 2-0 achterstand, maar zagen Christian van Beek vlak voor de tijd het winnende doelpunt maken: 3-2.

De laatste competitiewedstrijd was alweer van drie weken geleden. Na de oefenzege tegen Prins Bernhard van vorige week ging het nu weer om de punten voor SEH. Het vorige duel tussen beide teams was in 5-1 geëindigd in het voordeel van ’t Harde, en dus was het tijd voor revanche voor de blauwwitten. Dat deed het ten opzichte van het laatste competitieduel met vier wijzigingen. In plaats van Harmen van Oene (die wel op de bank zat), Jur Rorije, Rijcko Treep en Niels Schuurman speelden Rick Zandvliet, Michiel de Gooijer, Jeremy van de Beek en Sven Veldhuis. Flink wat veranderingen in het team dus, maar achteraf bleek dit niet heel erg.

De beginfase van de wedstrijd was heel aardig. SEH kreeg verschillende corners, terwijl de bezoekers ook wat speldenprikjes uitdeelden. De thuisploeg probeerde vroeg druk te zetten en de tegenstander snel vast te zetten. Dit resulteerde erin dat Sander Draaijer na een klein kwartier alleen op de doelman van ’t Harde af kon. Na een tweede poging lag de bal in het net: 1-0. Nog geen twee minuten later was de voorsprong al verdubbeld: Marthijn van der Steege kopte een voorzet vanuit een corner knap binnen. Hoewel de bezoekers ook mogelijkheden kregen, had Sven Veldhuis SEH tot twee keer toe op 3-0 kunnen zetten, maar dat lukte niet. Sterker: na ruim een half uur kwam ’t Harde terug in de wedstrijd. De verdediging van SEH dacht aan buitenspel, maar daar werd niet voor gefloten. Het gevolg was dat Henk Elskamp simpel kon afronden. De 2-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde ’t Harde meer gas te geven en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De jonge aanvaller Jelle van ’t Hul kreeg tot twee keer toe een grote mogelijkheid, maar doelman Tijssen toonde zijn klasse. Vlak na de eerste wissel aan de kant van SEH viel toch de gelijkmaker. Nota bene rechtsback Michiel Vlijm kon na een steekpass door het centrum zo op het doel af: 2-2. De thuisploeg was het daarna even compleet kwijt en leek een resultaat uit handen te geven. Maar ’t Harde raakte in het laatste kwartier moe en SEH begon weer wat aan te dringen. Invaller Harmen van Oene zag zijn fraaie vrije trap nog gestopt worden door doelman Henry Schipper, maar even later was het toch nog raak: Christian van Beek kreeg in de 89e minuut rond het strafschopgebied alle ruimte en schoot de bal mooi buiten het bereik van de keeper binnen. In de daarop volgende tien minuten, scheidsrechter Koopmans rekende erg veel tijd bij, hadden beide teams zomaar nog kunnen scoren. Maar dit gebeurde niet, waardoor SEH won met 3-2.

Dankzij de overwinning is SEH op de ranglijst een plekje gestegen en staat het negende. Het team heeft nu, net als drie (!) andere verenigingen, twintig punten bij elkaar gespeeld. De achterstand op het linkerrijtje is zeker nog overbrugbaar. Dan moet er wel gewonnen worden, om te beginnen volgende week in Zwolle, bij CSV’28. Aanvang van dat duel is 15.00 uur!

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Marthijn van der Steege (69. Harmen van Oene), Michiel de Gooijer, Owen Niemeijer; Kristian Stijf, Christian van Beek, Sven Veldhuis; Jeremy van de Beek (61. Mark Zandvliet) Sander Draaijer (81. Mathijs Logtenberg) en Frank Olthuis

Primera man of the match: Sven Veldhuis

Toeschouwers: circa 250