SEH voor vier jaar leerbedrijf

Maandag 05 maart 2018

Goed nieuws voor onze mooie voetbalvereniging: SEH is onlangs door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) opnieuw erkend als een leerbedrijf. Daardoor kan de club ook de komende vier jaar mbo-studenten blijven opleiden in de praktijk.

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de SBB. Voor het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven verricht de organisatie onder meer de wettelijke taak om leerbedrijven te erkennen en te begeleiden.

De praktijkopleiding gebeurde de afgelopen periode al bij SEH en dat is nu met vier jaar verlengd, nadat er een evaluatie heeft plaatsgevonden. Volgens de organisatie biedt de voetbalclub de leerlingen een veilige leeromgeving met deskundige begeleiding en passende werkzaamheden. Op deze manier leren de studenten het vak in de praktijk en hebben ze straks een betere kans op de arbeidsmarkt. Op www.stagemarkt.nl (link naar andere site) is eenvoudig te vinden wat voor stageplekken SEH zoal heeft aan te bieden.

Wij zijn als SEH blij en trots met deze erkenning én verlenging, want we willen graag studenten opleiden in de praktijk. Niet voor niets is het motto ´Wij Zijn SEH´; we hebben immers ook een sociale functie naar de gemeenschap toe en dat doen we graag.