SEH verliest nipt van koploper Zalk

Zaterdag 10 februari 2018

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag haar eerste nederlaag in de tweede helft van dit seizoen geleden. In eigen huis was de ploeg van trainer Sander Goosensen zeker niet minder dan tegenstander Zalk, maar zag het de bezoekers uiteindelijk wel met de drie punten vertrekken: 1-2.

Na twee overwinningen van SEH tegen achtereenvolgend Dieze West en Noord Veluwe Boys was deze wedstrijd voor de thuisploeg een serieuze test. De tegenstander stond immers bij aanvang van de wedstrijd op de tweede plek, maar kon bij winst koploper worden. Een belangrijk duel dus voor beide teams. SEH startte ten opzichte van vorige week met één verandering in de basis: Rik Dingerink was vervangen door Christian van Beek.

De eerste helft was van een behoorlijk niveau van beide kanten. Er werd goed gecombineerd en er waren veel duels op het middenveld. Aanvankelijk ging SEH daar het beste mee om. Christian van Beek was met een mooi schot in de buurt van de openingstreffer, maar de 47-jarige (!) doelman Cor Straetemans van Zalk liet zien dat hij nog altijd goed keepen kon. Na een half uur gaf SEH eigenlijk in korte tijd de wedstrijd weg. Eerst was het Aart Schreuder die een lange bal zomaar in het doel kon koppen. En even later was de kopbal van Owen Niemeijer naar zijn doelman Richard Tijssen te kort en kon Michel Hamer profiteren: 0-2. Een lelijke tegenvaller voor SEH, dat prima meespeelde. Een opsteker was dan weer wel de aansluitingstreffer van Frank Olthuis vlak voor rust, die een voorzet in twee keer binnen wist te tikken.

Waar de eerste helft behoorlijk was van niveau, deed het de tweede helft regelmatig pijn aan de ogen. SEH probeerde wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het lukte slechts mondjesmaat. Tegelijkertijd was tegenstander Zalk in de omschakeling gevaarlijk. Grote kansen werden echter alleen nog in de absolute slotfase genoteerd. Invaller Sander Vinke had namens de bezoekers tot twee keer toe het duel op slot kunnen gooien, maar doelman Tijssen toonde zijn klasse. Aan de andere kant waren er vergeefse pogingen van onder meer Jur Rorije en Frank Olthuis. In de blessuretijd kreeg SEH op een interessante plek nog een vrije trap. Harmen van Oene schoot de bal goed in, maar zag het leder net naast het doel verdwijnen. Hierna floot scheidsrechter Van der Velde voor het einde van de wedstrijd en was de eindstand dus 1-2.

Zalk doet dankzij de overwinning en de bijbehorende drie punten uitstekende zaken voor de ranglijst. Het is nu concurrent VSW voorbij op de ranglijst en trainer Gerrit Hamer en zijn mannen zijn nu de trotse koplopers van 4C. SEH blijft in de middenmoot staan, maar ziet de koploper wel weer uitlopen. Volgende week speelt de ploeg van trainer Goosensen voor de derde achtereenvolgende keer thuis op ‘De Eeuwlanden’. Dan is HTC uit Zwolle de tegenstander. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Kristian Stijf, Michiel de Gooijer, Harmen van Oene, Owen Niemeijer; Jur Rorije, Rijcko Treep (63. Mark Zandvliet), Christian van Beek (68. Niels Schuurman), Sven Veldhuis; Sander Draaijer en Frank Olthuis

Primera man of the match: Kristian Stijf

Aantal toeschouwers: circa 250