Tweede overwinning SEH in 2018

Zaterdag 03 februari 2018

Het eerste elftal van SEH heeft de goede start van de tweede helft van de competitie zaterdagmiddag het juiste vervolg gegeven. Na de betrekkelijk eenvoudige overwinning vorige week bij Dieze West (2-7), was de ploeg van trainer Sander Goosensen dit keer in eigen huis te sterk voor Noord Veluwe Boys: 2-0.

Beide ploegen stonden voorafgaand in de stand op hetzelfde aantal punten. Het belang van dit duel was dus wel duidelijk. Alleen beide teams misten de nodige spelers vanwege voornamelijk blessures. Bij SEH begonnen ten opzichte van het vorige duel Kristian Stijf en Rik Dingerink in de basis. Zij vervingen de afwezigen Marthijn van der Steege en Rick Zandvliet.

De eerste helft van de wedstrijd was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het resulteerde in veel strijd op het middenveld, maar nauwelijks tot kansen. De eerste de beste mogelijkheid voor Noord Veluwe Boys had echter meteen in een doelpunt kunnen resulteren. Gijs van Hulst kon na een goed kwartier spelen alleen op doelman Richard Tijssen af, maar de keeper van SEH kwam als winnaar uit de bus. De grootste kans voor de thuisploeg was vlak voor rust, toen Frank Olthuis een poging iets voor de doellijn nog weggehaald zag worden.

De tweede helft was nog niet begonnen of er was al gescoord. Harmen van Oene probeerde het eerst met een kopstoot, maar doelman Jimboy Roelofsen keerde zijn poging nog. Frank Olthuis, vorige week ook al goed voor een hattrick, was er als eerste bij om de bal in het doel te schieten. Het gevolg van het doelpunt van SEH was dat het een meer open wedstrijd werd, met kansen over en weer. Keeper Tijssen hield echter zijn doel keurig schoon. Na ruim 70 minuten voetballen was er een snelle omschakeling van de thuisploeg. De mee opgekomen Kristian Stijf kreeg alleen voor de keeper de bal aangespeeld en ging neer. Arbiter Kwakkel wees resoluut naar de stip, waarna Harmen van Oene het buitenkansje verzilverde: 2-0. In het laatste kwartier probeerde Noord Veluwe Boys nog wel aan te zetten, maar tot grote kansen kwam het eigenlijk niet meer.

Dankzij de overwinning is SEH een paar posities gestegen op de ranglijst. De ploeg van trainer Goosensen heeft weer aansluiting met de middenmoot. Wil het verder omhoog kijken, dan moet er eigenlijk volgende week ook weer gewonnen worden. Tegenstander is dan op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ het sterke sv Zalk. De wedstrijd begint om 14:30 uur, iedereen is welkom!

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Kristian Stijf (82. Dennis Bijsterbosch), Michiel de Gooijer, Rik Dingerink, Owen Niemeijer; Sven Veldhuis, Rijcko Treep (46. Christian van Beek), Jur Rorije; Sander Draaijer, Harmen van Oene en Frank Olthuis (88. Peter Koetzier)

Primera man of the match: Sven Veldhuis

Aantal toeschouwers: circa 250