Simpele overwinning SEH in Zwolle

Zondag 28 januari 2018

Het eerste elftal van SEH is de tweede helft van de competitie begonnen met een eenvoudige overwinning. In Zwolle was het team van trainer Goosensen met 2-7 te sterk voor Dieze West.

De beginfase was echter voor de thuisploeg. SEH begon iets te afwachtend aan het duel en liet Dieze de eerste minuten het spel maken. Dat bleek een verkeerde spelopvatting, daar de thuisploeg wel degelijk over een aantal zeer prima spelers beschikte. In de derde minuut schoot één van de Zwollenaren al tegen de paal.

Toch kwam SEH na 13 minuten spelen op voorsprong. Frank Olthuis draaide weg bij zijn directe tegenstander, haalde uit met zijn chocoladebeen en zorgde daarmee voor de 0-1.

Na dik 20 minuten spelen leek SEH op weg naar 0-2 toen Sven Veldhuis vier tegenspelers zijn hielen liet zien, maar uiteindelijk onderuit ging in het strafschopgebied maar geen penalty kreeg.

Na een half uur was op het opeens wel 0-2, toen Jur Rorije goed door ging op het middenveld en de bal bij Harmen van Oene bezorgde, die de bal uiterst precies van ruim 20 meter in de winkelhaak kegelde.

Nog voor de rust leek het duel al gespeeld, toen ditmaal Sven Veldhuis er op los combineerde met Harmen van Oene en koel voor 0-3 zorgde.

De wedstrijd leek daarmee al in het slot te zitten, maar nog voor rust kwam de thuisploeg terug tot 2-3. Eerst was het de beste man aan Dieze kant, Levi el Ataoiu die fraai voor 1-3 zorgde en toen later Van der Steege de bal ongelukkig tegen de arm aan kreeg mocht Dennis Alija aanleggen vanaf elf meter: 2-3.

Gelukkig voor SEH en het meegereisde publiek was vlak voor de thee Olthuis het meest alert bij een afvallende de bal in het Zwolse strafschopgebied, waardoor de Heerdenaren alsnog met een marge van twee gingen rusten: 2-4.

Het kwartier na rust was van SEH kant erg slordig. De ploeg hinkte een beetje op twee gedachten, waardoor Dieze nog steeds uitzicht had op resultaat, maar na 65 minuten spelen schoot Olthuis op aangeven van Sander Draaijer met zijn derde van de middag die hoop aan diggelen: 2-5.

In de slotfase kwamen vervolgens nog Rik Dingerink, Mark Zandvliet en B-junior Mathijs Logtenberg (officieel debuut) in het veld aan de kant van SEH.

Sven Veldhuis maakte na 80 minuten spelen vervolgens ook zijn tweede van de middag en tegen het verstrijken van de officiële speeltijd aan zorgde Harmen van Oene, met ook zijn tweede treffer van de middag, voor het slotakkoord: 2-7. Even daarvoor zag hij nog een poging tegen de lat gaan. SEH bezet na deze overwinning de tiende positie in de competitie.

Volgende week speelt SEH op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ de thuiswedstrijd tegen Noord Veluwe Boys. Beide ploegen hebben tot nu hetzelfde aantal punten bij elkaar weten te spelen, dus het belooft een spannend potje te worden. Aanvang van dat duel in Heerde is 14:30.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Michiel de Gooijer, Marthijn van der Steege (72. Rik Dingerink), Owen Niemeijer; Sven Veldhuis, Rijcko Treep (77. Mathijs Logtenberg), Jur Rorije; Sander Draaijer, Harmen van Oene en Frank Olthuis (75. Mark Zandvliet)

Aantal toeschouwers: circa 100.