Pascal Diender volgend seizoen hoofdtrainer SEH

Zaterdag 06 januari 2018

De trainer voor het seizoen 2018-2019 van SEH 1 is bekend: Pascal Diender. Voorzitter Barend de Ruiter maakte zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie in de kantine van de voetbalvereniging deze nieuwe naam bekend aan de aanwezigen.

Begin november werd bekend dat het eerste elftal van SEH voor het seizoen 2018-2019 op zoek moest naar een nieuwe trainer. De huidige trainer van het team, Sander Goosensen, gaat na drie jaar de club verlaten aan het eind van het seizoen. De voetbaltechnische commissie, de spelersraad én het bestuur kozen vervolgens unaniem voor dezelfde naam: Pascal Diender.

,,Wij zijn heel blij dat we met Pascal Diender een nieuwe trainer hebben gevonden voor het nieuwe seizoen. Hij heeft veel ervaring als voetballer, is enthousiast en wil het team echt beter maken. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie met betrekking tot het voetbal. Bovendien is hij ook nog eens afkomstig uit Heerde”, licht Gert Toorn namens het hoofdbestuur en de voetbaltechnische commissie de keuze toe.

Pascal Diender (35) is met name in de regio Zwolle al een bekende naam. Niet zozeer als trainer, maar vooral als voetballer. Jarenlang was hij actief als speler in de hoofdklasse namens WHC (Wezep) en Berkum. Begin deze eeuw stond hij ook twee seizoen onder contract als professioneel voetballer bij Heracles Almelo. Verder was hij actief voor Heerde, Hattem, en Flevo Boys.

Als trainer is Diender onder meer verschillende jaren actief geweest bij diverse jeugdteams van Berkum. Bij dezelfde vereniging was hij ook assistent-trainer van het eerste elftal. Sinds 2016 is hij trainer van het tweede van DVS’33 uit Ermelo, uitkomend in de reserve hoofdklasse. Hij is woonachtig in Heerde.

,,De faciliteiten en potentie bij SEH om te groeien zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om als hoofdtrainer in het nieuwe seizoen bij deze mooie vereniging aan de slag te gaan. Eerst wil ik het komende half jaar goed afsluiten bij DVS ’33, waar ik de afgelopen periode met veel plezier heb gewerkt”, aldus Diender.