MO15-1 naar Hoofdklasse

Dinsdag 19 december 2017

De meiden van SEH MO15-1 hebben promotie afgedwongen naar de hoofdklasse door een uitstekende 2e plaats in de 1e klasse. Er werden 8 van de 9 wedstrijden gewonnen met duidelijke cijfers (doelsaldo +51). Helaas werd in de allererste wedstrijd met 3-2 verloren van de uiteindelijke kampioen IJVV>

Dit is vooral voor de meiden zelf boven verwachting. 2 Jaar geleden speelden deze meiden nog 2e klasse en dus nu naar het hoogste niveau in district Oost. Een knappe prestatie van deze talentvolle en gemotiveerde groep.

De kracht van de groep is de teamspirit. Ze zijn er altijd en maken het trainer Martin Borreman moeilijk om keuzes te maken wie er moet spelen. De trainingsopkomst is maar liefst 93% en dit cijn cijfers waar menig 1e elftal jaloers op zal zijn. De meiden zijn leergierig en het spel krijgt steeds meer patronen. Ze durven te voetballen en het is aantrekkelijk om naar te kijken.

De achterhoede met Iris Poelarends, Maud, Laura en Miriam staan verdedigend hun mannetje en dat bezorgt de tegenstander geen fijne middag. Mocht deze er dan toch een keer langs komen dan is daar altijd nog Tessa als het het echte slot op de deur. Als je dan ook nog Bo in de goal hebt staan, die mede door keeperstrainer Rob Elskamp goede stappen heeft gemaakt en alle ballen eruit ranselt, dan kun je begrijpen dat er dit seizoen maar 5 tegengaols werden geïncasseerd. Daarnaast begint elke aanval bij deze dames en heeft Miriam ook nog eens een wereldgoal gescoord.

Op het middenveld zet de nog jonge aanvoerder Nina als ervaren speler de lijnen uit en zijn Lana, Sarah en Iris Bons met hun goede positiespel de schakels naar de voorhoede en onderscheppen ze menig aanval van de tegenstandcer.

De voorhoede wordt gevormd door de snelle soms onnavolgbare Naomi en topscoorder Marit die vanuit alle posities een doelpunt kan maken. Zij heeft 50% van alle goals gescoord! Daaromheen lopen de jonge, snelle 'pitbulls' Roos en Nikita die menig tegenstander dol spelen met hun beweeglijkheid en ook hun goaltjes meepikken.

Het zal een hele uitdaging worden maar in de hoofdklasse krijgen deze meiden het platform dat ze verdienen en waar ze verder kunnenw erken aan hun ontwikkeling als voetbalster. Als ze de teamspirit en het plezier blijven behouden zal dit ook zeker een succes worden.

We wensen de speelsters en de staf veel succes in de hoofdklasse en we zijn als club apetrots op jullie!!