Afstraffing SEH in 't Harde

Zondag 05 november 2017

Het eerste elftal van SEH heeft in en tegen ’t Harde een stevige nederlaag geleden. Het elftal zag een 0-1 voorsprong met rust in de tweede helft volledig verdampen: 5-1.

Het begin was nog alleraardigst voor het elftal van trainer Goosensen. Die begon in een 3-5-2 formatie aan het duel in de verwachting dat ’t Harde vast zou houden aan het vertrouwde 4-4-2, maar de thuisploeg ving het duel aan met 3 spitsen, waardoor SEH ook genoodzaakt werd 4 man achterop te houden.

De eerste helft was vervolgens gelijkwaardig. SEH kwam vlot op voorsprong toen Draaijer het meest alert was op een terugkerende bal van de paal van Sven Veldhuis: 0-1.

Daarna had SEH misschien wel de marge moeten verdubbelen toen een aantal strakke voorzetten van de zijkant de elfmeter box bereikte, maar scherpte voor de goal ontbrak. Ook in de omschakeling was SEH een aantal keer gevaarlijk via de flanken, maar het aantal treffers bleef steken op 1.

’t Harde was in het eerste bedrijf daarentegen ook een aantal keer dichtbij een treffer. De forse spits Dekker knikte van dichtbij tegen de deklat en de vlugge Elskamp schoot vlak voor rust rakelings voorlangs.

Na de pauze een compleet ander duel. ’t Harde schakelde een tandje bij en omdat SEH er voor koos om het middenveld van vier te reduceren tot drie ontstond er een  hele andere strijd.

Waar de eerste helft het balbezit netjes verdeeld werd door beide partijen, had nu ’t Harde ongeveer 75% van het balbezit en was het aan SEH-kant opeens alle hens aan dek.

Lang kon SEH de thuisploeg niet tegen houden. In de 55e minuut ging de gelijkmaker tegen de touwen, toen Dekker na twee pogingen uiteindelijk wel het net wist te vinden: 1-1.

Daarna ging het vervolgens hard met de doelpunten. Zo wist spelmaker en aanvoerder Van de Worp na 60 minuten spelen vanaf randje zestien doelman Tijssen in de korte hoek te verrassen, en was die zelfde Van de Worp na 65 minuten spelen vanuit een vrije trap verantwoordelijk voor de 3-1.

Daarmee was de dadendrang van de thuisploeg overigens nog niet gestopt. Nog voor het aantikken van de 75e speelminuut vielen ook de 4-1 en 5-1, waardoor het duel uiteraard gespeeld was en SEH een flinke afgang moest incasseren.

In de slotfase nam ’t Harde wat gas terug, werd er het nodige gewisseld en koos SEH er voor om de schade  te beperken, waardoor er niet meer gescoord werd.

Zo ging SEH dus flink onderuit tegen ’t Harde, met als gevolg een tweede nederlaag op rij. Dat resulteert in een 8e plek op de ranglijst, met nu al een gat van zes punten richting de koppositie.

Aankomende week de ruimte voor het elftal om de bakens te verzetten, wanneer er een beker/inhaal weekend gepland staat. Op 18 november ontvangt SEH daarna ’s Heerenbroek op het eigen Sportpark de Eeuwlanden. Winst is dan een absolute vereiste.

Opstelling SEH: Richard Tijssen, Harmen van Oene, Michiel de Gooijer, Jurian Rozendal, Rick Zandvliet, Rijcko Treep (45. Elmer van Beek), Sven Veldhuis (65. Jur Rorije), Hans Veldhuis, Cristian van Beek, Jeremy van de Beek en Sander Draaijer (75. Hein Dezijn)

Toeschouwersaantal: 300