SEH verliest nipt van CSV’28

Zaterdag 28 oktober 2017

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag voor het eerst deze competitie op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ een wedstrijd verloren. Tegenstander CSV’28 uit Zwolle begon furieus aan de wedstrijd en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg knokte zich nog wel terug tot 1-2, maar de aansluitingstreffer kwam te laat om nog een gelijkmaker te forceren.

SEH wist vorige week na twee mindere resultaten te winnen van hekkensluiter Storica. CSV’28 behaalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten. Daardoor stonden beide ploegen voor aanvang van het duel op slechts twee puntjes van elkaar. Bij winst zouden de Zwollenaren SEH voorbij gaan in de competitie.

Trainer Sander Goosensen voerde ten opzichte van de wedstrijd van vorige week één wijziging door: Max van de Berg speelde in plaats van Owen Niemeijer rechtsback. Desondanks was er van vastigheid weinig sprake op het veld. In de beginfase van de wedstrijd werd de ploeg overlopen door CSV’28. Met name de dynamische middenvelders van de oranjehemden kregen alle ruimte. Dit resulteerde dan ook al snel in twee doelpunten. De 17-jarige Sam Weggemans ging goed om met een hoge dieptebal en even later tikte Tom IJzerman simpel een voorzet binnen. SEH stond na 7 minuten al met 0-2 achter en had dit grotendeels aan zichzelf te danken. Ook de rest van de eerste helft was CSV de betere ploeg en kreeg het verschillende kansen om de voorsprong te vergroten. Doelman Tijssen stond echter meerdere keren zijn mannetje, terwijl ook de aanvallers van de uitploeg regelmatig slecht omgingen met de geboden ruimte. Aanvallend viel er aan de kant van SEH de eerste helft bar weinig te genieten.

Met Erik Barneveld in het veld voor Max van de Berg probeerde SEH er in de tweede helft toch nog wat van te maken. De eerste kans was dan ook voor Sven Veldhuis, maar zijn schot kwam recht op doelman Hartenhof af. Even later had CSV de 0-3 op de slof, maar de lat hield dat tegen. SEH probeerde aanvallender te spelen en dwong daarom meer af, maar de aansluitingstreffer kwam er pas in de 79e minuut. Sander Draaijer was er als de kippen bij om een rebound beheerst af te ronden: 1-2. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer. CSV’28 was levensgevaarlijk in de omschakeling, terwijl ook SEH in de buurt kwam van de gelijkmaker. De 20-jarige doelman Hartenhof wist bijvoorbeeld fraai te reageren op een schot van Primera man of the match Hans Veldhuis. In de diepe blessuretijd waren er nog serieuze mogelijkheden voor Erik Barneveld en vooral Harmen van Oene, maar gescoord werd er niet meer. Een gelijke stand was, zeker op basis van de eerste helft, eigenlijk ook niet verdiend geweest.

Dankzij de overwinning van CSV’28 gaan de Zwollenaren nu over SEH heen in de stand. Een andere tegenvaller voor het team van trainer Goosensen is het geblesseerd uitvallen van Mark Zandvliet en Niels Schuurman. Bovenin de competitie is het nog altijd zeer spannend. Zes ploegen staan immers op drie punten van elkaar. Volgende week speelt SEH de uitwedstrijd tegen ’t Harde. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 18 november tegen ’s Heerenbroek. Beide duels beginnen om 14:30 uur. Iedereen is meer dan welkom!

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Harmen van Oene, Michiel de Gooijer, Max van de Berg (46. Erik Barneveld); Sven Veldhuis, Hans Veldhuis, Christian van Beek; Mark Zandvliet (57. Rijcko Treep), Niels Schuurman (74. Jurian Rosendal) en Sander Draaijer

Primera man of the match: Hans Veldhuis

Aantal supporters: circa 200