Eenvoudige zege SEH in Zwolle

Zondag 22 oktober 2017

Het eerste elftal van SEH heeft na twee wedstrijden zonder overwinning weer eens een zege geboekt. In Zwolle werd het bij Storica uiteindelijk 2-7.

SEH begon het duel in Zwolle in de wetenschap dat tegenstander Storica een week eerder nog met 12-1 klop had gekregen van Noord Veluwe Boys. Aan SEH dus de taak om uiteraard allereerst de overwinning veilig te stellen en daarnaast waar mogelijk ook aan het doelsaldo te werken.

In die eerste missie slaagde SEH met vlag en wimpel, maar in die tweede liet de ploeg van trainer Goosensen toch wel de nodige steken vallen.

Want al na 15 minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord en leek een monsterscore in de maak. Eerst was Hans Veldhuis trefzeker van afstand, vervolgens verdubbelde Sven Veldhuis de marge tot 2.

Daarna was het wachten tot de 28e minuut op de derde treffer van de middag, toen Sven Veldhuis goed door ging en uiteindelijk de keeper omspeelde en voor 0-3 zorgde.

Wat SEH daarna liet zien was ondermaats, waarbij veel foute keuzes werden gemaakt en SEH weigerde om via een groot speelveld Storica helemaal stuk te spelen.

Na de pauze kwam Storica zelfs nog terug tot 1-3, toen SEH te gemakzuchtig handelde en dus toch een tegengoal moest incasseren.

Daarna was Mark Zandvliet een kwartier aan zet, toen hij maar liefst drie maal doel trof en daarmee dus de score op tilde tot 1-6.

De fase daarna verviel SEH opnieuw weer in een spelniveau en opvatting waarbij Storica eenvoudig stand kon houden en SEH dus niet van de mogelijkheid gebruik maakte om aan het doelsaldo te werken.

Sander Draaijer wist uiteindelijk in de 89e minuut nog wel voor 1-7 te zorgen, maar dat bleek niet de laatste treffer van het duel. Harmen van Oene knikte in de blessuretijd de bal in eigen goal, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in 2-7.

Volgende week ontvangt SEH op Sportpark de Eeuwlanden opnieuw een Zwolse opponent. Dan is CSV ’28 te gast in Heerde. Aanvang van dat duel is 14:30.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Harmen van Oene, Michiel de Gooijer, Owen Niemeijer; Sven Veldhuis (Max van de Berg), Hans Veldhuis, Christian van Beek (Rijcko Treep); Mark Zandvliet (Jeremy van de Beek), Niels Schuurman en Sander Draaijer